Τρ. Ιούν 18th, 2024

Α’ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ Ι. ΝΑΟ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Την Κυριακή, 1η Μαρτίου 2020 και στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος χοροστάτησε στον Α’ Κατανυκτικό Εσπερινό, της «Συγγνώμης», όπως συνηθίζεται να αποκαλείται, καθώς κατά την διάρκειά του οι Πιστοί, προκειμένου άξια να διανύσουν το στάδιο των αγώνων της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ζητούν και δίνουν την αμοιβαία συγχώρηση ο ένας στον άλλο, ώστε με καθαρή συνείδηση, ειρηνικοί και συμφιλιωμένοι να εισέλθουν σε αυτή. Τον σεπτό Ποιμενάρχη μας πλαισίωσαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως μας και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Παναγίας «Πάντων Χαρά» Καλετζίου, οι Ιερείς του Ι. Ναού, ως και άπαντες οι Κληρικοί της πόλεως της Κορίνθου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με ποιμαντική μέριμνα του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, κάθε Κυριακή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, στους Κατανυκτικούς Εσπερινούς, θα πραγματοποιούνται ομιλίες από έγκριτους ομιλητές προς αγιασμό και πνευματική οικοδομή των Πιστών. Στην εκκίνηση αυτής της πνευματικής δράσεως, ως πρώτος ομιλητής, ορίσθηκε ο Ποιμενάρχης μας, ο οποίος και ομίλησε στους Πιστούς με θέμα: «Μεγάλη Τεσσαρακοστή, η μητέρα της σωτηρίας μας». Χρησιμοποιώντας αγιογραφικά χωρία και τους Πατέρες της Εκκλησίας μας, ο Δεσπότης μας προέτρεψε τους Πιστούς να ασκηθούν κατάλληλα κατά την Μ. Τεσσαρακοστή με εφόδια τη νηστεία, την προσευχή, την φιλανθρωπία και φυσικά την συμμετοχή τους στο σύνολο των Ι. Ακολουθιών, όπως οι Προηγιασμένες Θ. Λειτουργίες, οι Χαιρετισμοί, οι Κατανυκτικοί Εσπερινοί, τα Μ. Απόδειπνα κ.ά.. Όλες αυτές οι Ι. Ακολουθίες έχουν θεσπισθεί από την Εκκλησία μας για την συγκεκριμένη περίοδο, καθώς μέσω αυτών καλλιεργείται η προσπάθεια και η θέληση των Πιστών να είναι κοντά στον Σωτήρα Χριστό και στην σωτηρία των ψυχών τους.
Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε στους Ιερείς και στους Πιστούς καλή, ευλογημένη και γεμάτη από πνευματικούς καρπούς, Αγία Τεσσαρακοστή!