Πε. Απρ 18th, 2024

Βασίλης Δημάκης: Έσπασε το βραχιολάκι και αναζητείται από τις αρχές «ο ληστής με το καλάσνικοφ»

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής ο Δημάκης αναφέρει ότι παραβίασε και αφαίρεσε το μέσο ηλεκτρονικής επιτήρησης (βραχιολάκι).

Αναλυτικά:

Σήμερα, 17 Μαρτίου 2022, στις 12:17, 43χρονος ημεδαπός κρατούμενος του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού, παραβίασε και αφαίρεσε το μέσο ηλεκτρονικής επιτήρησης (βραχιολάκι), κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής άδειας που του είχε χορηγηθεί με την, από 15/03/2022, απόφαση Πειθαρχικού Συμβουλίου του Καταστήματος Κράτησης. Η Γ.Γ.Α.Π. βρίσκεται σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και την σύλληψη του δράστη.

Η απεργία πείνας πριν από λίγες ημέρες

Νέα απεργία πείνας και δίψας ξεκίνησε ο Βασίλης Δημάκης, σε μια προσπάθεια να πείσει τα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου Αδειών να του επιτρέψουν να ολοκληρώσει τις σπουδές του στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του στα social media, απομένουν δύο υποχρεωτικά μαθήματα για να πάρει το πτυχίο του, ωστόσο το Τριμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο αδειών, “αρνείται πεισματικά” να εισάγει την αίτησή του προς εξέταση.

Ποιος είναι ο δραπέτης

Ο κρατούμενος Βασίλης Δημάκης, γνωστός με το προσωνύμιο «ο ληστής με το καλάσνικοφ», είναι καταδικασμένος σε συνολική ποινή κάθειρξη 44 ετών για ληστείες, παράνομη οπλοφορία και πλαστογραφία.

Το 2016 αποφάσισε να πάρει το απολυτήριο λυκείου ενώ βρισκόταν στις φυλακές Γρεβενών.

Ως κρατούμενος συνέχισε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευσή του και αποφοίτησε με 19,9 ως αριστούχος μαθητής.

Έδωσε πανελλαδικές εξετάσεις και πέτυχε την εισαγωγή του στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και μάλιστα δεύτερος σε κατάταξη ανάμεσα σε όλους τους μαθητές των εσπερινών λυκείων της χώρας. Μεσολάβησε η εκπαιδευτική μεταγωγή του, όπως προβλέπει ο νόμος, από τις φυλακές του Αγίου Στεφάνου Πάτρας, στον Κορυδαλλό, ώστε να ξεκινήσει τη φοίτησή του την οποία και συνέχισε πετυχαίνοντας ιδιαίτερα υψηλούς βαθμούς.