Τε. Ιούν 29th, 2022

Βασίλης Νανόπουλος: Ενδείξεις εμπρησμού η φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση ειδήσεων

O δήμαρχος Κορίνθου, Βασίλης Νανόπουλος μιλώντας αποκλειστικά στο korinthostv.gr τόνισε πως: Ζήτησα από τη διοίκηση του στρατοπέδου το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας για να δούμε πώς ξεκίνησε η φωτιά.
Σχετικά με τα αίτια της φωτιάς, ο κ. Νανόπουλος είπε: «Κάτοικοι έχουν καταγγείλει σε εμένα πως υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις εμπρησμού και δεν αποκλείω το γεγονός, οι κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στο στρατόπεδο της περιοχής να έχουν καταγράψει στοιχεία, τα οποία μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμα στο πλαίσιο των ερευνών».

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στο Γαλατάκι και Λουτρά Ωραιάς Ελένης – η φωτιά πλησιάζει προς Αθίκια Κορινθίας.

Στο σημείο πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι και η πυρκαγιά φαίνεται να κατευθύνεται προς Αθίκια Κορινθίας και δόθηκε εντολή εκκένωσης του χωριού.

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης σε δασική έκταση στην περιοχή Κεχριές της Κορίνθου.

Η φωτιά παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις καθώς η ισχύς των ανέμων που ανά διαστήματα φθάνει έως και τα επτά μποφόρ ενισχύει την εξάπλωση της, ενώ κινείται απειλητικά προς κατοικημένη περιοχή.

Δείτε live 

Ήδη τρεις οικισμοί και μία κατασκήνωση, που βρίσκονται κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς στις Κεχριές Κορινθίας, έχουν εκκενωθεί. Οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι και Ζίμενς έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία, αλλά και δικά τους μέσα, σε ασφαλές μέρος κοντά σε παραλιακή περιοχή. Επίσης, σε ασφαλές μέρος έχουν μεταφερθεί και τα παιδιά που φιλοξενούνται στην κατασκήνωση που λειτουργεί στην περιοχή