Πα. Ιούν 9th, 2023

Βασίλης Νανόπουλος: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και άψογες εντυπώσεις από πλέον 600 συνέδρους που βρέθηκαν στην πόλη το τριήμερο συνέδριο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Κοινοποίηση ειδήσεων
This image has an empty alt attribute; its file name is 21-05-30_220234_WonderFox_Photo_GIF_001_(1).gif

Στην Κόρινθο χτύπησε η καρδιά της αυτοδιοίκησης το τριήμερο 2-4 Ιουλίου. Ο Δήμος Κορινθίων  συνδιοργάνωσε το επιστημονικό συνέδριο ‘’ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ’’ της Πανελλήνιaς Ένωσης Γ.Γ Τ.Α «Κλεισθένης» και του Φορέα Επιμόρφωσης Στελεχών της Αυτοδιοίκησης, International Forum Training & Consulting, και έκανε το πρώτο και επιτυχημένο βήμα στον συνεδριακό τουρισμό.

«Ήταν τιμή η επιλογή της Κορίνθου για το συνέδριο και ευχαριστώ ιδιαιτέρως την Πανελλήνια Ένωση Γ.Γ «Κλεισθένης» και την Forum training για την εμπιστοσύνη τους στο δήμο μας» σημείωσε στον απολογισμό των εργασιών ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος. «Οι εργασίες του συνεδρίου τις οποίες σε μεγάλο βαθμό παρακολούθησα ήταν εξαιρετικές και συμβάλουν στην εκπαίδευση των στελεχών και στην αναβάθμιση της διοίκησης των ΟΤΑ. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του συνεδρίου είναι αξιομνημόνευτα ενώ δεν θα πρέπει να ξεφύγουν της προσοχής μας και τα ποσοτικά στοιχεία αφού περισσότεροι από 600 σύνεδροι και ομιλητές βρέθηκαν στην πόλη συμβάλλοντας στην τοπική οικονομία και περισσότεροι από 15.500 χιλιάδες παρακολούθησαν τις εργασίες διαδικτυακά.»

 Ο Δήμαρχος Κορινθίων τιμήθηκε για την εξαιρετική και καθοριστική του συμβολή στην υλοποίηση του συνεδρίου από το Ινστιτούτο  Ανάπτυξης Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης «Καποδίστριας» και τον Πρόεδρο δρ.Παναγιώτη Αγγελόπουλο βραβείο το οποίο μοιράστηκε σε αναγνώριση για το δικό του εξαιρετικό έργο και τις ενέργειες έλευσης του συνεδρίου στην Κόρινθο με τον Γενικό Γραμματέα του δήμου Κορινθίων κ.Νεκτάριο Σπηλιόπουλο.

“Ευχαριστώ θερμά τον Δήμαρχο Κορινθίων κ. Βασίλη Νανόπουλο για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου και για την εξαιρετικά ευγενική κίνησή του να μοιραστεί μαζί μου το Βραβείο» σημείωσε ο κ.Γενικός. «Θέλω επίσης να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου ΌΛΑ τα ΣΤΕΛΕΧΗ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ & ΑΙΡΕΤΟΥΣ του Δήμου Κορινθίων & των Νομικών Προσώπων του, που συνέδραμαν καθοριστικά στα λειτουργικά και οργανωτικά θέματα του Συνεδρίου. Θεωρώ ότι το 3ήμερο Επιστημονικό Συνέδριο για τους ΟΤΑ που ολοκληρώθηκε σήμερα στην πόλη μας, ήταν απολύτως επιτυχημένο με πολλαπλά οφέλη για όλους τους συμμετέχοντες Δήμους και ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ για τον Δήμο Κορινθίων.»

120 ομιλητές (Δήμαρχοι, Περιφερειάρχες, Γενικοί Γραμματείς Δήμων & Εκτελεστικοί Γραμματείς Περιφερειών, Αντιδήμαρχοι, Αντιπεριφερειάρχες, Μέλη Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων, Επιστημονικοί και Ειδικοί Σύμβουλοι και Συνεργάτες ΟΤΑ, υπηρεσιακά στελέχη της Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ Βαθμού, στελέχη Υπουργείων με συναφείς αρμοδιότητες με τους ΟΤΑ) και  600 σύνεδροι αποχώρησαν την Κυριακή με τις καλύτερες των εντυπώσεων  τόσο για την οργάνωση στο επίπεδο των εργασιών στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου ,4ο Λύκειο Κορίνθου και το Δημαρχείο όσο και για την ίδια την πόλη, την φιλοξενία, την εξυπηρέτηση και την περιήγηση σε τοπόσημα όπως ο Μητροπολιτικός Ναός του Αποστόλου Παύλου και η δημοτική Πινακοθήκη.

Αξίζει να σημειωθεί η ειδική συνεδρία στο δημαρχείο Κορίνθου την 2η ημέρα των εργασιών με αντικείμενο την «Δημογραφική Πολιτική και την Ισότητα των φύλων». Ο Δήμαρχος υποδέχτηκε κυρίες της Πολιτικής και της Αυτοδιοίκησης μιλώντας για την μείζονος σημασία συμμετοχή των γυναικών στην διοίκηση και την αναγκαιότητα αύξησης αυτής. Παρουσία της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ.Μαρίας Συρεγγέλα και της  Γ.Γ Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, κ.Γιάννας Χορμόβα αντελλάγησαν απόψεις με 10 γυναίκες δημάρχους για την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας, την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, και τα προγράμματα της ΓΓΔΟΠΙΦ που συντελούν στο σκοπό αυτό. Παρούσες από τον Δήμο Κορινθίων η Αντιδήμαρχος κ.Κωνσταντίνα Κόλλια και η Ειδική Συνεργάτης του Δημάρχου Κορινθίων κ.Έρρικα Καραμαλίκη.

Επίσης, το μεσημέρι της 2ης ημέρας των εργασιών παρουσιάστηκαν στο αμφιθέατρο του 4ου Λυκείου από την Προϊσταμένη Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του ΚΕΠΑΠ κ.Τόνια Τζαναβάρα τα τοπόσημα «Ι.Ν Αποστόλου Παύλου» και «Δημοτική Πινακοθήκη» και από τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Τιμολέοντα Πιέτρη η τουριστική καμπάνια του δήμου Κορινθίων και το νέο spot προβολής visit Corinth, ενθουσιάζοντας πραγματικά το κοινό.

Τις εργασίες του συνεδρίου κήρυξε την Παρασκευή ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης ενώ το παρόν μεταξύ άλλων έδωσαν ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς,  Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου Στάθης Σταθόπουλος, ο Πρόεδρος Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης Νίκος Χιωτάκης, ο πρώην Υπουργός Παύλος Γερουλάνος τον οποίον ο Δήμαρχος συνόδευσε στο Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου όπου για πρώτη φορά ως αναφέρθηκε είδε τους δίδυμους Κούρους εκτεθειμένους (ενέργειες του ιδίου ως υπουργός είχαν συμβάλει καθοριστικά στην επιστροφή τους) , ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αθανάσιος Κατσής, ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών & Οργάνωσης Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο  Πρόεδρος του Δικτύου «Βιώσιμη Πόλη» Δημήτρης Καφαντάρης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου ο οποίος τιμήθηκε από το Δήμαρχο Κορινθίων, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου Δημήτρης Καμπόσος, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, η Πρόεδρος Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες Ιωάννα Καριοφύλλη, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Χρήστος Πρωτόπαππας, οι Αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Αναστάσιος Γκιολής και Αθηνά Κόρκα, Οι Δήμαρχοι Λουτρακίου Περαχώρας Αγ. Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης, Βέλου – Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος, Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Βλάσης Τσιώτος και Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, οι αντιδήμαρχοι και στελέχη του δήμου Κορινθίων.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Κορινθία, Πελοπόννησο και την Ελλάδα στο Korinthostv.gr