Τρ. Ιούν 18th, 2024

Βασίλης Νανόπουλος: Eίναι πολιτική μου απόφαση το σχολείο της Αρχαίας Κορίνθου να γίνει! (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

«Είναι πολιτική μου απόφαση το σχολείο της Αρχαίας Κορίνθου να γίνει και θα γίνει» επανέλαβε για ακόμα μια φορά πριν από λίγο σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα μέσα ενημέρωσης ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους εκπροσώπους του τύπου, τους πολίτες και κυρίως τους κατοίκους της Αρχαίας Κορίνθου πως το Δημοτικό Συμβούλιο Κορινθίων στην τελευταία του συνεδρίαση έλαβε απόφαση συνέχισης εργασιών. Ήδη έχει προχωρήσει η τροποποίηση του προϋπολογισμού για την ένταξη και πληρωμή του ποσού που πρέπει να πληρωθεί στον εργολάβο ως αποζημίωση των καθυστερήσεων, ποσό το οποίο αποτελεί προϊόν επιτυχούς διαπραγμάτευσης του δήμου αφού η αρχική απαίτηση και εάν ο δήμος οδηγείτο στα δικαστήρια με τον εργολάβο, ξεπερνούσε το 1,1 εκ ευρώ. Η διαπραγμάτευση οδήγησε σε ποσό 668 χιλιάδων ευρώ συν ΦΠΑ , ποσό που επί της παρούσης θα πληρωθεί από ίδιους πόρους αν και γίνεται προσπάθεια ένταξης και πληρωμής στο ΕΣΠΑ.

Η τροποποίηση του προϋπολογισμού κατατέθηκε από τις υπηρεσίες του δήμου στην Αποκεντρωμένη διοίκηση σήμερα και αναμένεται η ολοκλήρωση των διαδικασιών, έγκριση και εκταμίευση, στις επόμενες 30 ημέρες. Η εκταμίευση θα επιτρέψει στον εργολάβο να ξεκινήσει τις εργασίες, να ολοκληρώσει το σχολείο και να το παραδώσει στην Αρχαία Κόρινθο, τους μαθητές, τους δασκάλους, τους γονείς. 

«Είναι πολιτική μου απόφαση το σχολείο να γίνει . θα είναι ένα σχολείο μοναδικό στην χώρα, ένα σχολείο – μουσείο αφού θα περιλαμβάνει όλα τα ευρήματα που η αρχαιολογική έρευνα αποκάλυψε. Ως δημοτική αρχή  θα κάνουμε ότι χρειάζεται προκειμένου το σχολείο να τελειώσει. Το θέλουν οι κάτοικοι, το θέλουμε και  εμείς σαν δήμος. Έχει περάσει ως σήμερα από 40 κύματα και είναι ειλημμένη πολιτική απόφαση μου να γίνει  ακόμα κι αν χρειαστεί να πληρώσουμε επιπλέον χρήματα» ανέφερε ο Δήμαρχος Κορινθίων γνωστοποιώντας παράλληλα την πρόταση που κατέθεσε η μειοψηφία περι μη πληρωμής του επιπλέον ποσού στον εργολάβο, πρόταση η οποία θα ακύρωσε την ανέγερση του σχολείου και θα έθετε σε περιπέτειες το δήμο Κορινθίων με την προοπτική, κάποτε, μετά από πολλά χρόνια να ανεγερθεί, εάν φυσικά υπήρχαν οι προϋποθέσεις και οι αδειοδοτήσεις.

Το ΕΣΠΑ βεβαίως και η χρηματοδότηση του θα χανόταν.

«Υπήρξε πρόταση από την πλευρά του κ.Σταυρέλη να μην πληρώσουμε . Είπα στον κ.Σταυρέλη πως αυτό δεν είναι πρόταση γιατί αν δεν πληρώσουμε τα χρήματα, προϊόν επιτυχούς διαπραγμάτευσης από την πλευρά μας,  θα πρέπει να οδηγηθούμε στα δικαστήρια με τον ανάδοχο, ο ανάδοχος  να κερδίσει ποσό τουλάχιστον 1,1 εκ ευρώ , το ποσό ορίστηκε από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου και τον δικηγόρο της ΚΕΔΕ με τον οποίον συνεργαστήκαμε, συν βεβαίως ακόμα κάποια χρήματα. Αν δεν πληρώσουμε τις 800 χιλιάδες περίπου ευρώ σήμερα, σταματάει το έργο. Χάνουμε το ΕΣΠΑ, γίνεται νέος διαγωνισμός και μετά από χρόνια, αν υπάρξουν αδειοδοτήσεις και εγκρίσεις να γίνει το σχολείο πληρώνοντας πολύ περισσότερα χρήματα λόγω αλλαγής και αύξησης τις τιμές των υλικών.

Ήταν μονόδρομος η πρόταση μου, ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο και ΔΣ την οικονομική επιτροπή και προχωράμε. Ότι άλλο ακούγεται είναι ελλιπής πληροφόρηση ή παραπληροφόρηση» κατέληξε ο Δήμαρχος Κορινθίων.