Δε. Μάι 20th, 2024

Βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε 5 καταστήματα στην Κορινθία απο την Οικονομική Αστυνομία

Κοινοποίηση ειδήσεων

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 19 Αυγούστου 2023 έλεγχοι, για τη διαπίστωση παραβάσεων της εργατικής – ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας.

Οι έλεγχοι εστιάστηκαν στην Κορινθία, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου βεβαιώθηκαν παραβάσεις συνολικά σε 5 περιπτώσεις, ενώ σε μία περίπτωση κινήθηκε η διαδικασία 48ωρη αναστολή λειτουργίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ελέγχων διαπιστώθηκε:

  • Σε καφέ-ουζερί, η μη έκδοση 3 αποδείξεων,
  • σε καφέ-μπαρ,να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι εκτός του δηλωθέντος ωραρίου,
  • σε καφέ μπαρ-εστιατόριο,να απασχολείται εργαζόμενος εκτός του δηλωθέντος ωραρίου,
  • σε μεζεδοπωλείο, να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι εκτός του δηλωθέντος ωραρίου και
  • σε εστιατόριο, να απασχολούνται 4 εργαζόμενοι εκτός του δηλωθέντος ωραρίου.

Για όλες τις περιπτώσεις ενημερώνονται οι αρμόδιες υπηρεσίες (Σ.ΕΠ.Ε., Δ.Ο.Υ., Π.Ε.Κ.Α.) για την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.