Κυ. Οκτ 1st, 2023

Βλάβη στον κινητήρα καθήλωσε το ρωσικό πυροσβεστικό Beriev 200

Κοινοποίηση ειδήσεων
This image has an empty alt attribute; its file name is 21-05-30_220234_WonderFox_Photo_GIF_001_(1).gif

Μόλις δύο εικοσιτετράωρα από την στιγμή που έφτασε στην Ελλάδα το πυροσβεστικό αεροσκάφος Beriev Be-200 μια ένδειξη για μηχανική βλάβη καθήλωσε τον ρωσικό γίγαντα στην 112 Πτέρυγα Μάχης του στρατιωτικού αεροδρομίου της Ελευσίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο από την Πυροσβεστική Υπηρεσία όσο και από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας το αεροσκάφος την Παρασκευή, 2 Ιουλίου, παρουσίασε μια ένδειξη στον πίνακα ελέγχου στο πιλοτήριο σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία του κινητήρα.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αποκαλύπτουν πως η βλάβη είχε να κάνει με την λίπανση του κινητήρα. Κοινός με τα λάδια του ιπτάμενου γίγαντα.

Ρώσοι μηχανικοί περιμένουν το ανταλλακτικό

Στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας μαζί με το Beriev έφτασαν και Ρώσοι μηχανικοί οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την συντήρηση του. Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως θα φτάσει στη χώρα μας το ανταλλακτικό από την Μόσχα και οι μηχανικοί θα μπορέσουν να επισκευάσουν τη βλάβη μέσα σε μια ώρα ώστε το Beriev Be-200, να μπορέσει και πάλι να εκτελέσει αποστολές.

Το ρωσικό αεροσκάφος θα παραμείνει στην Ελλάδα για τους επομένους τέσσερις μήνες ενώ την πρώτη μέρα που ήρθε στην χώρα μας συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης στην Ελευσίνα. Το Beriev Be-200 έχει μήκος 32,05 μέτρα ενώ τα φτερά έχουν άνοιγμα 32,78 μέτρα. Ο ρωσικός γίγαντας διαθέτει οκτώ δεξαμενές, συγκεντρώνει 12 τόνους νερού σε 14 δευτερόλεπτα από θάλασσες ακόμη και με κυματισμό που ξεπερνά το εάν μέτρο.

Εκτός από νερό είναι ικανό να πραγματοποιεί ρίψεις με επιβραδυντικό υγρό ενώ προωθείται από δύο στροβιλοκινητήρες διπλής ροής, τύπου D-436TP.

Πηγή: newsit.gr