Κυ. Ιούλ 21st, 2024

Βουλή: Υπερψηφίστηκε ο νέος Ποινικός Κώδικας

ÐÁÑÅÌÂÁÓÇ ÔÏÕ ÁÑ×ÇÃÏÕ ÔÇÓ ÁÎÉÙÌÁÔÉÊÇÓ ÁÍÔÉÐÏËÉÔÅÕÓÇÓ ÁËÅÎÇ ÔÓÉÐÑÁ ÓÔÇ ÂÏÕËÇ (EUROKINISSI/ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ ÃÉÁÍÍÇÓ)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, «Τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και άλλες επείγουσες διατάξεις»Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου ψήφισαν μόνο οι βουλευτές της ΝΔ και ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ, Ανδρέας ΛοβέρδοςΌλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν, εκτός από το Κίνημα Αλλαγής που ψήφισε «παρών».

Με μεγάλη πλειοψηφία εγκρίθηκαν αρκετά άρθρα του νομοσχέδιου που αυστηροποιούν τις ποινές για ορισμένα ειδεχθή εγκλήματα, όπως τα σεξουαλικά εγκλήματα και οι ανθρωποκτονίες.

Αμέσως μετά το τέλος της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, δημιουργήθηκε σύγχυση ως προς την ψήφο του ΚΙΝ.ΑΛ, καθώς εμφανιζόταν να ψηφίζει «Ναι» επί της αρχής, ενώ είχε ξεκαθαριστεί στην Ολομέλεια ότι η επίσημη θέση του είναι «Παρών». Λίγο αργότερα διευκρινίστηκε ότι, «εκ παραδρομής», ο ειδικός αγορητής του κόμματος, Γιώργος Μουλκιώτης, που αντικατέστησε σήμερα στην Ολομέλεια τον Αχμέτ Ιλχάν, είχε πατήσει λάθος κουμπί και αντί για «Παρών» ψήφισε «Ναι», επί της αρχής. Το θέμα έληξε μετά τις διευκρινίσεις που δόθηκαν, στην αρμόδια υπηρεσία της Βουλής, τόσο από τον ίδιο όσο και από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΙΝ.ΑΛ, Κώστα Σκανδαλίδη.

Πηγές: ΕΡΤ