Πε. Φεβ 2nd, 2023

“Βόμβα” Τζανάκη: Σήμερα ή αύριο θα φτάσουμε τα 5.000 κρούσματα

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας σήμερα σε συνέντευξή του για την έξαρση του κορονοϊού στη χώρα, υπογράμμισε ότι σήμερα ή αύριο αναμένεται να σπάσουμε το ρεκόρ κρουσμάτων, ενώ τόνισε ότι η περίοδος της κορύφωσης πρόκειται να συνεχιστεί.

“Ελπίζω να φτάσουμε στην αποκλιμάκωση μετά τις 15 Απριλίου”, είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής, μιλώντας στο OPEN, επισημαίνοντας πως αναμένεται να αγγίξουμε τα 5.000 κρούσματα.

Για την παράταση του lockdown, που κρατά κλειστά τα μαγαζιά σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη, ο κ. Τζανάκης τόνισε: “Οφείλω να πω ότι θα πρέπει να αποσυνδέσουμε το επιδημιολογικό φορτίο από την πρόθεσή μας να ανοίξουμε το λιανεμπόριο. Αν αποδεχτούμε ότι δεν επηρεάζει τους ιικούς δείκτες, τότε η απόφαση αυτή πρέπει να ανατραπεί”.

Είναι προτιμότερο να είναι ανοιχτά τα μαγαζιά. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν επιτρέπουμε στον κόσμο να πάει στο εξοχικό του να αποσυμφορηθούν το κέντρο και οι αστικές περιοχές. Ευτυχώς, δόθηκε η εντολή ο κόσμος να βγαίνει έξω τα Σαββατοκύριακα. Χάρηκα πάρα πολύ που είδα τον κόσμο να είναι έξω. Αυτό τον βοηθά να τηρεί τα μέτρα καλύτερα και τις καθημερινές”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Κορινθία, Πελοπόννησο και την Ελλάδα στο Korinthostv.gr