Τε. Μάι 22nd, 2024

Γιάννης Οικονόμου: «Οι καινούριες ταυτότητες δεν έχουν τίποτα το εξωγήινο, αντιχριστιανικό, δαιμονισμένο»

Κοινοποίηση ειδήσεων

Για τις νέες ταυτότητες σε μορφή πιστωτικής κάρτας που αναμένεται να εκδοθούν από τον Σεπτέμβριο μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου στον ΣΚΑΪ.

Με αφορμή τις εικόνες με τις ουρές πολιτών έξω από αστυνομικά τμήματα, προκειμένου να εκδώσουν τις παλιές ταυτότητες, ο υπουργός τόνισε πως δεν υπάρχει τίποτε το «εξωγήινο, αντιχριστιανικό ή δαιμονισμένο για κανέναν» στις νέες ταυτότητες.

Αντίθετα, τις χαρακτήρισε «όχημα» για την προσέλευση της χώρας μας στον σύγχρονο κόσμο και για την ταξιδιωτική μας ασφάλεια.

Σχετικά με τις πεποιθήσεις και τις ευαισθησίες του καθενός, ο υπουργός τόνισε πως είναι όλες σεβαστές και πως σε καμία περίπτωση δεν διακινδυνεύουν με την «ανάγκη προσαρμογής στις απαιτήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο».

«Νομίζω ότι κάποια στιγμή πρέπει στην ελληνική κοινωνία να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, εγώ σέβομαι τις ευαισθησίες και τα δικαιώματα του καθενός. Πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και να σκεφτόμαστε με ανοιχτό ορίζοντα. Οι καινούριες ταυτότητες δεν έχουν τίποτα το εξωγήινο, το αντιχριστιανικό, τίποτα το δαιμονισμένο για κανέναν. Είναι το «όχημα» για να προσαρμοστεί η Ελλάδα στις απαιτήσεις του σύγχρονου κόσμου, για να μπορούμε να ταξιδεύουμε με ασφάλεια, για να μπορούμε να είμαστε συμβατοί στις υποχρεώσεις μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε αρχικά ο Γιάννης Οικονόμου.

«Αυτοί που δηλητηριάζουν τα μυαλά των ανθρώπων, οφείλουν να ξέρουν ότι ο κόσμος, η ανθρωπότητα, πέρασε διαφωτισμό. Η Ελλάδα βρίσκεται στον 21ο αιώνα. Η πίστη, ο σεβασμός, οι ευαισθησίες είναι εσωτερικά ζητήματα που δεν τίθεται όμως στην παραμικρή διακινδύνευση με την ανάγκη προσαρμογής στις απαιτήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο. Από μέσα Σεπτεμβρίου και μετά θα μπορούμε να χορηγούμε στον κόσμο της καινούριες ταυτότητες…», κατέληξε.

in.gr