Τε. Απρ 17th, 2024

Για 13 εγκληματικές ενέργειες θα εξεταστεί η Ρούλα Πισπιρίγκου από την ΕΛ.ΑΣ.

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σοκ και οργή έχουν προκαλέσει οι εξελίξεις για την υπόθεση στην Πάτρα με την Ρούλα Πισπιρίγκου πλέον να έχει συλληφθεί για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας στις 29 Ιανουαρίου 2022.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» δε, η φερόμενη παιδοκτόνος αναμένεται να εξεταστεί από τα έμπειρα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. για συνολικά 13 εγκληματικές πράξεις και κακοποιητικές ενέργειες εις βάρος των τριών παιδιών της.

Η άτυχη 9χρονη, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, κατέληξε κατόπιν σκόπιμης χορήγησης της φαρμακευτικής ουσίας κεταμίνη και η οποία της προκάλεσε ανακοπή εντός 30 λεπτών, ενώ στο δωμάτιο όπου νοσηλευόταν βρισκόταν το επίμαχο χρονικό διάστημα μόνο η κατηγορούμενη.

Κατά πληροφορίες, η 33χρονη, λίγα λεπτά πριν από τη σύλληψή της, σε διαδικτυακή συνέντευξή της φέρεται ότι αποκάλυψε πως χορηγούσε η ίδια βαρβιτουρικά στην Τζωρτζίνα «έπειτα από σύσταση των γιατρών».

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθούν για καταθέσεις ο σύζυγος και η αδελφή της συλληφθείσας, προκειμένου να διερευνηθεί πιθανός ρόλος τους στις δολοφονικές πράξεις ή αν γνώριζαν κάτι για τα δραματικά γεγονότα.

Έρευνα για Ίριδα και Μαλένα

Πλέον, οι αστυνομικοί εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στους επίσης αιφνίδιους θανάτους των δύο αδελφών της Τζωρτζίνας, της Μαλένας και της Ίριδας.

Τα περιστατικά αυτά παρουσιάζουν καθοριστικές ομοιότητες με την υπό εξέταση δολοφονία της 9χρονης, αφού τα δύο κοριτσάκια δεν αντιμετώπιζαν παθολογικά προβλήματα και παρουσίασαν βλάβες σε ζωτικά όργανα παρόμοιες με αυτές της μεγαλύτερης αδελφής τους.

Επιπλέον η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η Τζωρτζίνα υπέστη την πρώτη ανακοπή, στις 11 Απριλίου 2021, στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, το οποίο της προκάλεσε ανήκεστο εγκεφαλική βλάβη, έπειτα από προσπάθεια ανάνηψης 50 λεπτών. Και αυτό ενώ το κορίτσι είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο χωρίς κανένα σαφές πρόβλημα υγείας και ούτε λάμβανε κάποια σύνθετη φαρμακευτική αγωγή.

enikos.gr