Πε. Μάι 30th, 2024

Γιορτάζει η Ιερά Μονή Παναγίας «Πάντων Χαρά» στο Καλέντζι (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Φέρεται εις γνώσιν των ευσεβών χριστιανών ότι την προσεχή Τρίτη 15 Αυγούστου 2023 πανηγυρίζει η Ιερά Μονή μας που βρίσκεται στο Καλέντζι Κορινθίας κατά το ακόλουθο πρόγραμμα.

Δευτέρα 14 Αυγούστου ώρα 7 το απόγευμα.

Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία και Θείο κήρυγμα κατά την διάρκεια του οποίου θα ψαλλούν τα εγκώμια ενώπιον του Επιταφίου της Παναγίας μας.

Τρίτη 15 Αυγούστου 2023

Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ Διονυσίου ο οποίος και θα κηρύξει τον θείο λόγο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα προσφερθεί γεύμα σε όλους τους προσκυνητές.

O Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Παναγίας «ΠΑΝΤΩΝ ΧΑΡΑ» μίλησε στo Korinthostv.gr.

Η Ιερά Μονή «Παναγία ή Πάντων Χαρά» Καλεντζίου

Η Μονή ιδρύθηκε το 1993 από τον κτήτορα και καθηγούμενο αυτής Αρχιμανδρίτη π. Προκόπιο Μερτύρη. Το ίδιο έτος ανηγέρθη η Νότια πτέρυγα με τα παρεκκλήσια των Αγίου Κυπριανού και Ιουστίνης, του Αγίου Νεκταρίου του θαυματουργού και των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης των Νεοφανών Μαρτύρων και εγκατεστάθησαν οι πρώτοι Μοναχοί.

Η ανέγερση του Καθολικού της Μονής έλαβε χώρα μεταξύ 1995 και 1998. Ο ναός είναι βασιλική μετά δύο τρούλων. Το Καθολικό «δορυφορούν» τα παρεκκλήσια Αγίας Βαρβάρας – Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού και της Αγίας Αικατερίνης – Αγίου Μερκουρίου.

Το 1999 κατασκευάστηκε η φιάλη του αγιασμού, ενώ μεταξύ του ιδίου έτους και του 2002 πραγματοποιήθηκε η ανοικοδόμηση της ανατολικής, δυτικής και βόρειας πτέρυγας της Ιεράς Μονής, καθώς και των παρεκκλησίων του Αγίου Προκοπίου και του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου.

Το 2003 οι μοναχοί προέβησαν στην ανέγερση του κωδωνοστασίου. Η εφέστιος εικόνα της Μονής είναι αντίγραφο της αντίστοιχης Παναγίας Παντοχαράς που φυλάσσεται στο Άγιο Όρος.

Τα εγκαίνια της Ιεράς Μονής πραγματοποιήθηκαν την 31η Μαΐου 2008 από τον Σεβ. Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο.

Η Ιερά Μονή «Παναγία η Πάντων Χαρά» βρίσκεται πλησίον του Ζευγολατιού, στην τοποθεσία Αγία Τριάδα στο Καλέντζι.