Κυ. Απρ 2nd, 2023

Γιώργος Θωμαίδης – Ένας Κορίνθιος Σπαρταθλητής!

Κοινοποίηση ειδήσεων

Το Σάββατο 1/10 ο αθλητής και συντοπίτης μας Γιώργος Θωμαίδης ολοκλήρωσε με επιτυχία τον 40ο ιστορικό αγώνα υπεραπόστασης «Σπάρταθλον», μήκους 245 χιλιομέτρων!
Ο Γιώργος Θωμαίδης, μαζί με άλλους 370 αθλητές από 53 χώρες ξεκίνησαν στις 6:45 το πρωί της Παρασκευής 30/9 από το Ηρώδειο, έτρεξε έως τη Σπάρτη σε 34 ωρες και 58’ ώστε να μεταφέρει το μήνυμα στο βασιλιά Λεωνίδα με την Ελληνική σημαία στους ώμους του σκορπώντας απίστευτες στιγμές συγκίνησης, χαράς και ενθουσιασμού!
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες με πολύ ζέστη και τη θερμοκρασία να φτάνει τους 38οC, αιτία που πολλοί δρομείς δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον αγώνα τους και να κοπούν λόγω χρονικών ορίων, κόπωσης και εξάντλησης. Έτσι από τους 370 αθλητές που πήραν εκκίνηση μόνον οι 180 κατάφεραν να τερματίσουν!

Ο Γιώργος ζει, εργάζεται και προπονείται στην Κόρινθο. Εκτός από δρομέας και Σπαρταθλητής πλέον, είναι αθλητής Τριάθλου έχοντας τερματίσει αρκετούς αγώνες σε Ελλάδα και εξωτερικό τα προηγούμενα χρόνια με ιδιαίτερη αναφορά σε 3 διεθνής αγώνες τριάθλου υπεραπόστασης “IRONMAN” (3,8km κολύμπι, 180km ποδήλατο, 42km τρέξιμο) στο Kalmar της Σουηδίας το 2016, την Copenhagen της Δανίας το 2017 και το Haugesund της Νορβηγίας το 2018 όπου τερμάτισε με επιτυχία.
Ο Γιώργος μέσα απο τον αθλητισμό αναζητά την πρόκληση να ξεπερνά τα συνήθη ανθρώπινα όρια σωματικά και ψυχικά και θέλει να μας μεταφέρει το μήνυμα ότι ο αθλητισμός μας προάγει, μας κάνει καλύτερους ανθρώπους και χτίζει χαρακτήρες! Μας διδάσκει ότι με σκληρή δουλειά, μεθοδικότητα και πίστη στον εαυτό μας μπορούμε να ξεπεράσουμε τα όρια μας και να καταφέρουμε τα πάντα!

Είμαστε σίγουροι ότι σύντομα θα μας κάνει ξανά περήφανους..

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Κορινθία, Πελοπόννησο και την Ελλάδα στο Korinthostv.gr