Πε. Ιούλ 25th, 2024

Γιώργος Ψυχογιός: Ομολογία πλήρους αποτυχίας της πολιτικής της Ν.Δ. στο προσφυγικό

Κοινοποίηση ειδήσεων

«Αποτελεί δικαίωση του ΣΥΡΙΖΑ η επανίδρυση του υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής και ομολογία πλήρους αποτυχίας της πολιτικής της Ν.Δ. στο προσφυγικό» δηλώνει στο avgi.gr, ο τομεάρχης μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός.

«Μετά από περίπου 10 συσκέψεις για το προσφυγικό, 4 υπουργούς, έναν εθνικό συντονιστή που θα έλυναν όλα τα ζητήματα στο προσφυγικό-μεταναστευτικό και τις 40.000 εγκλωβισμένους πρόσφυγες στα νησιά τη στιγμή που επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν 17.000 στο σύνολο νησιών (5.500 στην Μόρια)φτάνουμε στο σημείο να ανακαλύψουμε την Αμερική, ότι πράγματι είναι απαραίτητο ένα υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής που θα συντονίζει όλα τα ζητήματα».

«Διέλυσαν όλο το πρόγραμμα που είχε εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο προσφυγικό για την αποσυμφόρηση, την μεταφορά στην ενδοχώρα σε αξιοπρεπείς δομές, την ένταξη στην εργασία, την Παιδεία και την Υγεία και η χώρα υπέστη και διεθνή κατακραυγή για την εικόνα των νησιών και της ενδοχώρας αλλά και γιατί είχαμε ένα νομοσχέδιο που καταστρατηγεί δικαιώματα και είναι αδιέξοδο. Κατακραυγή υπήρχε και για τις δηλώσεις στελεχών της Ν.Δ. οι οποίες κινούνταν εκτός ευρωπαϊκής νομιμότητας και ανθρωπισμού”.

“Όλα αυτά λοιπόν τα είχαμε διαγνώσει εγκαίρως είχαμε πει ότι είναι κρίσιμη και απαραίτητη η επανίδρυση του Υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής, ωστόσο τους πήρε 6 μήνες χαμένους για το προσφυγικό, στους οποίους έχασαν την ευκαιρία να συνεχίσουν την στρατηγική που υπήρχε ήδη και είναι εις βάρος των κατοίκων των νησιών και των προσφύγων».

«Η λειτουργία του Υπουργείου Μετανευστικής  δεν λύνει από μόνη της προβλήματα. Αν πάει στην κατεύθυνση των κλειστών δομών της περικοπής δικαιωμάτων της υποβάθμισης της ένταξης δεν αρκεί από μόνη της».

avgi.gr