Πα. Αυγ 19th, 2022

Γιώργος Ψυχογιός: 61 εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου τέθηκαν σε αναστολή εργασίας

Κοινοποίηση ειδήσεων
This image has an empty alt attribute; its file name is 21-05-30_220234_WonderFox_Photo_GIF_001_(1).gif

Από 1η Σεπτεμβρίου 61 εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου τέθηκαν σε αναστολή εργασίας, αναγκασμένοι να επιστρέψουν και τον προκαταβαλλόμενο μισθό του Σεπτεμβρίου.

Η κυβέρνηση, παρά το τεράστιο λειτουργικό πρόβλημα που θα δημιουργηθεί σε  όλες τις δημόσιες δομές, κινείται αυταρχικά με κοινωνική αναλγησία και υπονόμευση της ανθεκτικότητας του ΕΣΥ, που μόνο του μαζί με το προσωπικό του, σήκωσε το βάρος του Covid-19 χωρίς να γίνει ούτε μια μόνιμη πρόσληψη. Αναζητά εξιλαστήρια θύματα για την αδυναμία της να ελέγξει την πανδημία, αλλά και την αποτυχία της εμβολιαστικής εκστρατείας, που παρά και την δική μας ξεκάθαρη στήριξη, έχει φέρει την Ελλάδα στην τελευταία θέση της Ευρώπης κάτω από την Ουγγαρία του ακροδεξιού Όρμπαν καιβέβαια, τον κ. Πλεύρη Υπουργό Υγείας!

Η εμμονή λοιπόν στην εφαρμογή της ρύθμισηςοδηγεί στην εξαθλίωση αυτών που χειροκροτούσε υποκριτικά η κυβέρνηση με την στέρηση μισθού, την απόλυση συμβασιούχων και την αντικατάσταση τους μέσω πελατειακών  μηχανισμών και την είσοδο ιδιωτικών εταιρειών στο ΕΣΥ με πρόσχημα την κάλυψη των κενών σε ανθρώπινο δυναμικό.

Η αναστολή εφαρμογής του Νόμου είναι η μόνη λύση, καθώς  και η έναρξη ενός σοβαρού  διαλόγου με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο ΕΣΥ και τις πολιτικές  δυνάμεις, με στόχο τον καθολικό και εκούσιο εμβολιασμό του προσωπικού  στις δομές υγείας, την ασφαλή φροντίδα των νοσηλευομένων ασθενών και την προετοιμασία  του ΕΣΥ για τις ανάγκες  της νέας φάσης της πανδημίας.

Σε αυτή την κατεύθυνση, θα αξιοποιήσουμε κάθε μέσο που διαθέτουμε και θα κάνουμε παρεμβάσεις εντός κι εκτός Βουλής για την αναστολή εφαρμογής αυτής της τιμωρητικής και δυσανάλογης διάταξης, που τιμωρεί και επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες της κυβερνητικής αποτυχίας στους εργαζόμενους, όπως κάναμε και το προηγούμενο διάστημα, ζητώντας την ενίσχυση των δομών Υγείας στο Νομό, των εμβολιαστικών κέντρων και των εργαζόμενών τους.