Πε. Σεπ 28th, 2023

Γλυκά Νερά: Εμπνεύστηκε τα περί ληστείας από την εισβολή στο σπίτι του εκπαιδευτή του

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ακόμη και ο χειρότερος εγκληματίας δικαιούται υπεράσπισης. Εγώ προσωπικά, αν με προσέγγιζαν να υπερασπίσω τον συγκεκριμένο άνθρωπο, δεν θα τον αναλάμβανα, γιατί έχω κάποιες αρχές», είπε στον ΑΝΤ1 ο ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος μιλώντας για την σοκαριστική δολοφονία στα Γλυκά Νερά.

Όπως σημείωσε, «βλέπουμε μια εγκληματική προσωπικότητα, χωρίς κανέναν δισταγμό, για να αποφύγει τις συνέπειες. Εγώ αυτόν τον άνθρωπο δεν θα τον υπερασπιζόμουν, αλλά δεν θα κατηγορούσα τον συνάδελφο που θα θελήσει να τον υπερασπιστεί».

«Από όταν συνέβη αυτό το ειδεχθές έγκλημα, σε εμάς που έχουμε μια παραπάνω σχέση με το έγκλημα, δεν έπειθε αυτός ο άνθρωπος, δεν «κόλλαγε» ο τρόπος που περιέγραφε ο κατηγορούμενος και φαινόταν ότι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ληστεία», προσέθεσε ο κ. Δημητρακόπουλος, ακούγοντας και τον εκπαιδευτή πιλότο του καθ΄ ομολογίαν δολοφονόνου της Καρολάιν να λέει ότι ο 33χρονος «αντέγραψε όσα του είχα πει ότι συνέβησαν με την εισβολή ληστών στο σπίτι μου»

Έγιναν λάθη

Όπως σημείωσε ο ποινικολόγος, «εκτός από την δυσωδία που ανέπεμπε αυτή η υπόθεση, έγιναν και κάποια λάθη. Η Αστυνομία με λίγα στοιχεία κατάφερε να λύσει την υπόθεση. Το πιο ισχυρό ερέθισμα σε εμάς που ασχολούμαστε και με το ποινικό έγκλημα, ήταν η αφαίρεση της κάρτας από την κάμερα ασφαλείας, που απαιτεί χειρουργικές κινήσεις, ενώ συνήθως οι ληστές και οι διαρρήκτες κόβουν το ρεύμα ή καταστρέφουν την κάμερα Ακόμη, δεν υπήρχε ούτε ένα ίχνος DNA, δεν υπήρχε ούτε μια πατημασιά ούτε ένα ίχνος παρουσίας τρίτου ανθρώπου στο σπίτι».

Πηγή: tanea.gr