Τρ. Ιούλ 16th, 2024

Γ. Ψυχογιός: “Αόρατοι” οι εργαζόμενοι στα super market – Επιτακτική η άμεση στήριξη και προστασία τους

Κοινοποίηση ειδήσεων

Γ. Ψυχογιός: “Αόρατοι” οι εργαζόμενοι στα super market! Επιτακτική η άμεση στήριξη και προστασία τους.

Οι εργαζόμενοι/ες στα super market εδώ και ένα χρόνο είναι και αυτοί στην “πρώτη γραμμή”. Χωρίς διακοπή και ρεπό, χωρίς αύξηση μισθού ή επίδομα, χωρίς τεστ και επαρκή μέτρα ατομικής προστασίας, χωρίς εμβολιασμό, αλλά με περισσότερη δουλειά, μεγαλύτερη έκθεση στον ιό και με την ψυχολογική πίεση της πανδημίας, παλεύουν καθημερινά μαζί με την κοινωνία σαν να είναι “αόρατοι”.

Στις 2 Δεκεμβρίου 2020 σε συνέχεια των παρεμβάσεών μας από την αρχή της πανδημίας, καταθέσαμε στη Βουλή Ερώτηση προς τα συναρμόδια Υπουργεία ζητώντας να ληφθούν μέτρα προστασίας της υγείας, της εργασίας και της αξιοπρέπειας αυτών που δουλεύουν στα καταστήματα και τις αποθήκες, αλλά και ολόκληρης της αλυσίδας που συνδέεται με την καθημερινή λειτουργία των super market.

Δυστυχώς, τίποτα απολύτως δεν έχει γίνει. Καμία κρατική παρέμβαση, καμία νομοθετική ρύθμιση, κανένας έλεγχος. Και σε αυτό τον τομέα, εργαζόμενοι και πολίτες έχουν αφεθεί στη μοίρα τους, χωρίς καμία ενίσχυση και στήριξη και κυρίως χωρίς καμία έννοια και μέριμνα.