Δε. Μάι 16th, 2022

Δήμαρχος Μεγαρέων: Περάσαμε μια εφιαλτική νύχτα

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στο τηλεοπτικό σταθμό MEGA μίλησαν ο κ. Γρηγόρης Σταμούλης, δήμαρχος Μεγαρέων, και ο Κώστας Μπιμπίκος, πρόεδρος Ναυτικού Ομίλου Αλεποχωρίου, αναφορικά με την κατάσταση με τη φωτιά που μαίνεται από χθες στην Κορινθία, και που χθες έφτασε «μια ανάσα» από τα Μέγαρα.

«Η κατάσταση είναι τραγική. Περάσαμε μια εφιαλτική νύχτα. Οι δυνατοί άνεμοι αναζωπύρωναν τις εστίες. Τα Μέγαρα δεν πιστεύω ότι κινδύνευσαν, αλλά η ευρύτερη περιοχή έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές. Οι άνεμοι εξακολουθούν να είναι ισχυροί. Η φωτιά έφτασε στα 7-8χλμ. από τα Μέγαρα. Εξακολουθούν να υπάρχουν εστίες, αν δεν τεθούν υπό έλεγχο δεν μπορούμε να είμαστε ήσυχοι. Εκκενώσαμε σχεδόν όλες τις περιοχές, όλους τους οικισμούς που βρίσκονται εκτός πόλης», εξήγησε ο κ. Σταμούλης.

«Είχαμε εντολή από το λιμεναρχείο να είμαστε σε ετοιμότητα σε περίπτωση που χρειαστεί να βοηθήσουμε. Ευτυχώς ο καιρός βοήθησε και δεν γύρισε η φωτιά προς το χωριό. Ήρθαν στο λιμάνι ηλικιωμένοι εχθές και μαζί με τους εθελοντές βοηθήσαμε τον κόσμο να πάνε σε κάποια καταλύματα. Ήμασταν οργανωμένοι. Στο λιμάνι είμαστε μακριά από δάσος, αν γινόταν κάτι θα ήταν το πιο ασφαλές σημείο», είπε από την πλευρά του ο κ. Μπιμπίκος.

Πηγή: parapolitika.gr