Πε. Ιούν 20th, 2024

Δήμητρα Τσουλουχά: Ένα έργο εμβληματικής σημασίας ξεκίνησε στις Κεχριές Κορινθίας

Κοινοποίηση ειδήσεων

Δήμητρα Τσουλουχά: Ένα έργο εμβληματικής σημασίας ξεκίνησε στις Κεχριές Κορινθίας.

Ένα έργο εμβληματικής σημασίας, ξεκίνησε χθες στις Κεχρεές και θα αφήσει το αποτύπωμά του για πολλά χρόνια στην πόλη μας.

Ως Αντιδήμαρχος Παιδείας και Τουρισμού, είμαι ιδιαίτερα υπερήφανη για την οριοθέτηση της Πολιτιστικής Διαδρομής του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο.

Αυτή η διαδρομή ακολουθεί τα βήματα του Αποστόλου Παύλου, περιλαμβάνοντας όλους τους σταθμούς που επισκέφθηκε στην περιοχή μας. Με ειδικά “μιλιόμετρα” και ήπιες πηγές πληροφόρησης, οι επισκέπτες θα ενημερώνονται για το ιστορικό και θρησκευτικό του πέρασμα.

Το έργο αυτό χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και εκτελείται από τη Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η διαδρομή αυτή αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας που διασχίζει όλη την Ελλάδα, περιλαμβάνοντας σταθμούς και θέσεις που επισκέφθηκε ο Απόστολος Παύλος, από την Καβάλα και τους Φιλίππους, έως την Αμφίπολη, την Απολλωνία, τη Θεσσαλονίκη και τη Βέροια, καθώς και δια θαλάσσης στη Σαμοθράκη, την Αθήνα, τις Κεχρεές, την Αρχαία Κόρινθο και τη Νικόπολη.

Η σημασία αυτού του έργου για τον δήμο Κορινθίων είναι ανυπολόγιστη. Η διαδρομή αυτή θα προσδώσει στον τόπο μας πολιτιστικό, περιπατητικό και προσκυνηματικό χαρακτήρα, προσελκύοντας επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Με την ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού έργου, η Αρχαία Κόρινθος και τα υπόλοιπα σημεία της περιοχής μας θα γνωρίσουν αύξηση στην επισκεψιμότητα, προσελκύοντας τουρίστες και προσκυνητές από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Ως δημοτική αρχή, δεσμευόμαστε να αξιοποιήσουμε αυτή τη μοναδική ευκαιρία για την προώθηση της πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς μας, ενισχύοντας παράλληλα την τοπική οικονομία και προωθώντας τον τουρισμό σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ακολούθησε το link για να δεις τον χάρτη της διαδρομής!

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΚΕΧΡΕΕΣ-ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ