Σα. Ιούλ 20th, 2024

Δήμος Κορινθίων: Προκηρύχθηκε o διαγωνισμός για το έργο “Ανάπλαση ενιαίου παραλιακού μετώπου μεταξύ Κορίνθου- Λουτρακίου”

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στην προκήρυξη του διαγωνισμού για το έργο “Ανάπλαση ενιαίου παραλιακού μετώπου μεταξύ Κορίνθου Λουτρακίου” προχώρησε η αναθέτουσα αρχή του, ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ ΑΕ ΑΟΤΑ, κάνοντας ένα ακόμα βήμα στην υλοποίηση της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης που υλοποιείται στην χώρα από τους δήμους Κορινθίων και Λουτρακίου – Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων σε αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και ενέργειας.

Το έργο αφορά στην σύνδεση των πόλεων Κορίνθου και Λουτρακίου με όρους βιώσιμης κινητικότητας. Επιτυγχάνεται μέσω του σχεδιασμού συστήματος πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου συνολικού μήκους 5.696,50μ.

Ο προϋπολογισμός του είναι στα 9,4 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ ενώ η καταληκτική ημερομηνία υποβολής ενδιαφέροντος είναι στις 08/06/2023. Η αποσφράγιση των προσφορών έχει οριστεί για τις  12/06/2023.

Η σύμβαση του έργου είναι διάρκειας 25 μήνες. Αναθέτουσα αρχή είναι  ο αναπτυξιακός Οργανισμός ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ ΑΕ ΑΟΤΑ ενώ το έργο χρηματοδοτείται από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Το έργο χωρίζεται σε τρεις (3) διακριτές περιοχές, οι οποίες είναι οι εξής:

Περιοχή 1: Ανάπλαση Σ.Γ. του Ο.Σ.Ε. (μήκους 1.970,0μ.).

Περιοχή 2: Περιοχή βυθιζόμενης γέφυρας Διολκού (μήκους 1215,85μ.). Η οδός Ποσειδώνος αναδιαμορφώνεται με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση πλάτους 3,50μ. και πεζοδρόμια εκατέρωθεν ελάχιστου πλάτους 1,50μ.

Περιοχή 3: Στην Περιοχή αυτή, όπου η οδός Ποσειδώνος βαίνει στο Παραλιακό Μέτωπο του Λουτρακίου, εφαρμόζοντας την μονοδρόμηση της οδού Ποσειδώνος στο τμήμα της από την οδό Παπανικολάου έως την οδό Αιγαίου, σχεδιάζεται οδός μίας κατεύθυνσης πλάτους 3,75μ. μαζί με τα αποχετευτικά ρείθρα, και ποδηλατόδρομος αμφίδρομης κυκλοφορίας, πλάτους 3,00μ