Πε. Μαρ 23rd, 2023

Δήμος Σικυωνίων: Θα κατασκευαστούν 8 μικρά υδροηλεκτρικά έργα 

Κοινοποίηση ειδήσεων

Πολλοί ρωτούν τι είναι όλες αυτές οι δεξαμενές που κατασκευάζονται κατά μήκος της επαρχιακής οδού από το αστεροσκοπείο Κρυονερίου ως το Κιάτο. Με την κατασκευή του νέου δικτύου ύδρευσης έχει προβλεφθεί και η κατασκευή 8 μικρών υδροηλεκτρικών έργων ώστε να αξιοποιηθεί η ενέργεια που γεννάται από τη ροή του νερού από υψηλότερο προς χαμηλότερο υψόμετρο.

Με τη λειτουργία των μικρών υδροηλεκτρικών σταθμών, η ΔΕΥΑ Σικυωνίων εξασφαλίζει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία εν πολλοίς θα αντισταθμίσει τα έξοδα της επιχείρησης για την κατανάλωση ενέργειας στα αντλιοστάσια.

Η αντιστάθμιση και κατ’ επέκτασιν μείωση των εξόδων της επιχείρησης, αποτελεί τον πρώτο κρίκο μιας αλυσίδας που οδηγεί αναπόδραστα σε περαιτέρω μειώσεις των τελών ύδρευσης, αποδίδοντας το οικονομικό όφελος στους δημότες.

Εδώ πρέπει να τονιστεί ότι η πρόταση της ΔΕΥΑ Σικυωνίων ήταν περιβαλλοντικά και οικονομοτεχνικά άρτια και γι’ αυτό εξασφάλισε την αδειοδότηση του έργου σε μια Περιφέρεια, όπως αυτή της Πελοποννήσου, που υπάρχει κορεσμός έκδοσης τέτοιων αδειών

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Κορινθία, Πελοπόννησο και την Ελλάδα στο Korinthostv.gr