Δε. Μάι 20th, 2024

Δήμος Σικυωνίων: Στις 15 Απριλίου η έναρξη της αντιπυρικής περιόδου – Συστάσεις προς τους πολίτες

Κοινοποίηση ειδήσεων

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά ξεκινά φέτος η αντιπυρική περίοδος και οι ιδιοκτήτες οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων στα όρια του Δήμου Σικυωνίων οφείλουν να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες στην κατεύθυνση των μέτρων πυρασφάλειας.

‼️ Αναλυτικά και ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου 2024 (από 15/4/2024 έως 31/10/2024) ο Δήμος Σικυωνίων ενημερώνει τους ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων, οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μ. από τα όριά τους καθώς και των εκτός σχεδίου γηπέδων με κτίσμα, να προχωρήσουν πριν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου σε:

🔴 Α. Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών κλαδιών, καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε άμεση επαφή με κτίσμα.

🔴 Β. Στην αποψίλωση από τα ξερά χόρτα, καθώς και οποιασδήποτε άλλης καύσιμης ή εκρηκτικής ύλης ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.

🔴 Γ. Αποκλάδωση της βάσης της κόμης των δένδρων και αύξηση του ύψους έναρξής της από τη επιφάνειας του εδάφους, ανάλογα με την ηλικία και το είδος του δένδρου.

🔴 Δ. Αραίωση της θαμνώδους βλάστησης ως προς την κάλυψη του εδάφους.

🔴 Ε. Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών, αναφλέξιμων, εκρήξιμων ή εύφλεκτων υλικών, αντικειμένων και απορριμμάτων.