Τρ. Ιούλ 16th, 2024

Δήμος Σικυωνίων: Τεράστια χρηματοδότηση, 12 εκατομμυρίων ευρώ για την αγροτιά

Κοινοποίηση ειδήσεων

Εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ έξι πολύ σημαντικά αρδευτικά έργα που καλύπτουν την ορεινή και ημιορεινή ζώνη του δήμου.
Μια τεράστια χρηματοδότηση, ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ, για αρδευτικά έργα, πέτυχε ο δήμος Σικυωνίων καταφέρνοντας να αποσπάσει το σύνολο του προϋπολογισμού της πρόσκλησης ένταξης. Συγκεκριμένα στο ΕΣΠΑ Πελοποννήσου εντάχθηκαν έξι πολύ σημαντικά εγγειοβελτιωτικά έργα που αφορούν την ορεινή και ημιορεινή ζώνη του δήμου.
Οι φάκελοι των έργων που κατατέθηκαν ήταν άρτιοι και πλήρεις από κάθε άποψη και γι’ αυτό απέσπασαν τις υψηλότερες βαθμολογίες και πήραν όλα τα λεφτά! Φαίνεται πλέον ο δήμος Σικυωνίων κατέχει το απόλυτο know how για την εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων και ότι ο δήμαρχος Σπύρος Σταματόπουλος δεν έχει χαρακτηριστεί άδικα ως ο «Πρωταθλητής των Χρηματοδοτήσεων».
Τα έργα αφορούν τα χωριά της Στυμφαλίας και της ημιορεινής περιοχής Μεγάλου Βάλτου και Πασίου, και αναμένεται να συμβάλλουν τα μέγιστα στην αύξηση της παραγωγής, της παραγωγικότητας, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος και αναλυτικά περιλαμβάνουν:
Αρδευτικά έργα Στυμφαλίας, ΔΕ Στυμφαλίας του Δήμου Σικυωνίων – 1ος ειδικός προϋπολογισμός (2.200.000,00€).
Κατασκευή δικτύου άρδευσης της Κοινότητας Καισαρίου του Δήμου Σικυωνίων, από τη γεώτρηση Μπρίμιζα (2.200.000,00€).
Αρδευτικό έργο Κοινότητας Στυμφαλίας του Δήμου Σικυωνίων (855.000,00€).
Διαχείριση των υδάτων της περιοχής Μεγάλου Βάλτου – 1ος ειδικός προϋπολογισμός (2.200.000,00€).
Αρδευτικό έργο Κεφαλαρίου Στυμφαλίας του Δήμου Σικυωνίων -1ος ειδικός προϋπολογισμός (2.200.000,00€).
Κατασκευή αρδευτικού δικτύου στην Κοινότητα Λαύκας του Δήμου Σικυωνίων (2.194.179,65€).
O Σπύρος Σταματόπουλος σε σύντομες δηλώσεις του κατά την ανακοίνωση των εντάξεων όλων των αρδευτικών έργων του Δήμου Σικυωνίων ευχαρίστησε τις «άρτιες» όπως τις χαρακτήρισε τεχνικές υπηρεσίες και προγραμματισμού του δήμου του, αλλά και τις δημόσιες υπηρεσίες που εμπλέκονται σε αδειοδοτήσεις, γνωμοδοτήσεις και λοιπές διεκπεραιωτικές ενέργειες για την πληρότητα των φακέλων των μεγάλων έργων που εκπονούνται στο Δήμο Σικυωνίων.
Ο δήμαρχος τόνισε ότι αν δεν υπήρχε αυτή η συνεργασία με τις προαναφερόμενες υπηρεσίες – Υδάτων, Περιβάλλοντος, Δασαρχείο & Διεύθυνση Δασών, Αρχαιολογικές Υπηρεσίες και Αγροτικής Ανάπτυξης – σήμερα δεν θα μπορούσε ο Δήμος Σικυωνίων να έχει ώριμα έργα, ιδιαιτέρως μέσα στις ειδικές συνθήκες της πανδημίας που αντιμετωπίζει η χώρα τον τελευταίο χρόνο.
Τέλος ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, διότι είναι πρώτη φορά που βγήκε τέτοια πρόσκληση για εγγειοβελτιωτικά από την περιφέρεια και έδωσε το δικαίωμα να υποβληθούν προτάσεις, που λύνουν πολλά προβλήματα των αγροτών και αυξάνουν το εισόδημά τους.