Κυ. Ιούλ 3rd, 2022

Δίκη Τοπαλούδη: Στις 20 Μαΐου τελικά η απόφαση – Συνεχίζεται ο Γολγοθάς για τους χαροκαμένους γονείς

Κοινοποίηση ειδήσεων

Την Παρασκευή 20 Μαϊου θα εκδοθεί τελικά η ετυμηγορία των δικαστών κι ενόρκων του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλουδη. 

Μόλις οι δικηγόροι ολοκλήρωσαν τις αγορεύσεις τους, η πρόεδρος του δικαστηρίου ρώτησε τους κατηγορουμένους εάν θέλουν να συμπληρώσουν κάτι.

 Ο Ροδίτης κατηγορούμενος είπε: «Κυρία Πρόεδρε θέλω να πω ότι δε φταίω», με την πρόεδρο να σχολιάζει: «Αυτό το έχετε ξαναπεί. Κάτι άλλο;»

Ακόμη, σημειώθηκε ένταση στη δικαστική αίθουσα κατά την αγόρευσή της υπεράσπισης του αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενου. Τα επιχειρήματα του προκάλεσαν την έκρηξη των γονιών της Ελένης Τοπαλούδη με τους αστυνομικούς να τους απομακρύνουν από την αίθουσα για να ηρεμήσουν. 

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος αλβανικής καταγωγής είπε:

«Δεν δέχομαι το βιασμό αλλά για όλο το άλλο θέλω να πληρώσω ήμουν συνεργός στην ανθρωποκτονία, έχω μετανοήσει, ζητάω βαθύτατη συγγνώμη. Αυτό το άτομο με έφερε στη χειρότερη οδύνη της ζωής μου αλλά θα πληρώσω γιατί εγώ φταίω. Πρέπει οι νέοι άνθρωποι να ειναι αυτόβουλοι, να αγαπάνε την οικογένειά τους και να μην ακούν τους φίλους τους όταν δεν πρέπει».

Στο πρωτόδικο δικαστήριο, οι δύο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη κι επιπλέον 15 κάθειρξη για τον ομαδικό βιασμό της νεαρής φοιτήτριας.