Κυ. Δεκ 3rd, 2023

Δεν θα προσμετρώνται οι απουσίες των μαθητών λόγω γρίπης

Κοινοποίηση ειδήσεων

Δεν θα προσμετρώνται οι απουσίες των μαθητών που νοσούν από γρίπη σε μαθητές που απέχουν από το σχολείο εξαιτίας του εποχικού επιδημικού ρεύματος του ιού.

Με βάση τα όσα αναφέρει η εγκύκλιος, οι απουσίες έως και πέντε εργάσιμων ημερών που οφείλονται σε εποχικό επιδημικό ρεύμα της γρίπης από τον Νοέμβριο 2022 έως και τον Μάρτιο 2023, πλέον θα καταχωρίζονται, αλλά δεν θα προσμετρώνται,.

Η εγκύκλιος που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων εστάλη στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της χώρας

Η Υπουργική Απόφαση, που μετατράπηκε σε εγκύκλιο, ο Σύλλογος Διδασκόντων, κατόπιν σχετικής ανακοίνωσης, αποφασίζει να καταχωρίζει αλλά να μην προσμετρά τις εν λόγω απουσίες, με την προσκόμιση από τους ενδιαφερόμενους μαθητές πρόσφατης βεβαίωσης δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας.

Την ίδια στιγμή το υπουργείο υγείας συστήνει να τηρούνται τα μέτρα υγιεινής στα σχολεία ενόψει της έξαρσης της γρίπης.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ανταποκρινόμενο στην παγκόσμια έξαρση της γρίπης, απέστειλε τη φετινή οδηγία στα σχολεία μας στη βάση εισήγησης του Υπουργείου Υγείας νωρίτερα από άλλες χρονιές, συμπεριλαμβάνοντας ένα ευρύ χρονικό διάστημα για τη μη προσμέτρηση απουσιών.

Συστήνεται σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας να τηρούν σταθερά τα μέτρα υγιεινής, όπως πλύσιμο χεριών και παραμονή στο σπίτι σε ενδεχόμενη ασθένεια, να ακολουθούν τις υποδείξεις των ειδικών και να εμπιστεύονται τον εμβολιασμό, σύμφωνα με τις κατά περίπτωση οδηγίες.