Σα. Μαρ 2nd, 2024

Δερβένι: Το “Μαϊάμι” της Πελοποννήσου – Eκεί που κάθε σπίτι έχει τη δική του παραλία! (βίντεο)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σε απόσταση μόλις λίγων εκατοντάδων μέτρων από την Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών, στην Πελοπόννησο, το σκηνικό θυμίζει κάτι από Μαϊάμι και Λαγκούνα Μπιτς στην Αμερική όπου το κάθε σπίτι που βρίσκεται κοντά στην θάλασσα διαθέτει και την δική του παραλία.

Το Μαϊάμι της Ελλάδος: Το Ελληνικό χωριό που κάθε σπίτι έχει τη δική του  παραλία

Στο Δερβένι Κορινθίας οι κάτοικοι έχουν δώσει το όνομα Πρόβολοι στους μικρούς αυτούς ντόκους που βρίσκονται διάσπαρτοι σε ακτίνα 4 χλμ. και που είναι υπεύθυνοι για το πραγματικά εντυπωσιακό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στο παραλιακό μέτωπο, όπως φαίνεται και στο εξαιρετικό βίντεο που θα δείτε στη συνέχεια.

Δερβένι Κορινθίας Μαϊάμι Πελοποννήσου

Εκατοντάδες μικροί κολπίσκοι με πεντακάθαρα και καταγάλανα νερά (αξίζει να σημειωθεί πως το βάθος της θάλασσας σε απόσταση λίγων μέτρων από την ακτή ξεπερνά τα 100 μέτρα!) περιβάλλονται από όμορφες και γραφικές κατοικίες δημιουργώντας ένα παραμυθένιο σκηνικό.

Δερβένι Κορινθίας - YouTube

Η ευρύτερη περιοχή ταλανίζεται από υποθαλάσσιες κατολισθήσεις και το 2012 έπειτα από μια πολύ μεγάλη θαλάσσια κατολίσθηση αποκαλύφθηκαν τα θεμέλια από τα περισσότερα σπίτια που βρίσκονται δίπλα στην θάλασσα. 

Ηλίας Δελής 03 Ιούλ. 07:01 Δερβένι Κορινθίας Σχόλια Αναγνωστών Δεν ήταν  δυνατόν να φορτωθεί το Disqus. Εάν είστε συντονιστής παρακαλούμε να δείτε  τον οδηγό μας επίλυσης προβλημάτων.

Στο όλο πρόβλημα προστέθηκαν και οι δυνατοί «Μαΐστροι» άνεμοι (Βορειοδυτικοί άνεμοι) που πλήττουν κυρίως τους χειμερινούς μήνες την περιοχή και επιδείνωναν και αυτοί το όλο πρόβλημα στην περιοχή.

Δερβένι Κορινθίας χωριό με δική του παραλία

Το παράξενο χωριό που συνδυάζει βουνό & θάλασσα

Το Δερβένι Κορινθίας απέχει 141 χλμ από την Αθήνα. Είναι ένας αγαπημένος κοντινός προορισμός στην Αθήνα, που λίγοι γνωρίζουν πόσο απολαυστικές και ξεκούραστες διακοπές μπορεί να σου προσφέρει. Είναι προορισμός τόσο κοντά στην Αθήνα που είναι ιδανικό ακόμα και για μονοήμερες εκδρομές. 

Μια πρώτη απόπειρα.. » Ο τόπος μας

Ονομάστηκε «Στενόπορο» το 1928 και «Ακταίο» το 1929, αλλά από το 1933 μέχρι και σήμερα ξαναδόθηκε η αρχική του ονομασία «Δερβένι» που στα τούρκικα σημαίνει «Στενό πέρασμα». Ένα γραφικό παραλιακό ψαροχώρι που συνδυάζει ασυνήθιστα το βουνό και την θάλασσα.

Δερβένι Κορινθίας σπίτια με δική τους παραλία

Σήμερα το Δερβένι, είναι από τα πιο βασικά κέντρα παραγωγής λεμονιών και όχι μόνο. Το Δερβένι και γενικά η περιοχή έχει πολύ γόνιμη γη. Μουσμουλιές, πορτοκαλιές, αμπέλια, ελιές και λωτοί είναι λίγα από τα δέντρα που θα δεις σχεδόν σε όλες τις αυλές. Οι μόνιμοι κάτοικοι φιλικοί και φιλόξενοι, χαίρονται να βλέπουν επισκέπτες είτε καλοκαίρι είτε χειμώνα.

Δείτε το υπέροχο βίντεο από το Μαϊάμι της Πελοποννήσου:

www.travelstyle.gr