Τε. Οκτ 4th, 2023

Διαμαρτυρία ενάντια στην εγκατάσταση αιολικού εργοστασίου στην κορυφογραμμή της Μικρής Ζήρειας 

Κοινοποίηση ειδήσεων

Την Κυριακή 7/6/2020 πραγματοποιήθηκε στο οροπέδιο Ισιώματα της Ζήρειας μεγάλη συνάντηση – διαμαρτυρία ενάντια στην εγκατάσταση αιολικού εργοστασίου στην κορυφογραμμή της Μικρής Ζήρειας.

Πλήθος κόσμου από ολόκληρη την Κορινθία, την Αθήνα και την Πάτρα, καθώς και μεγάλος αριθμός συλλόγων, φορέων και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συναντηθήκαμε για να ενώσουμε τις φωνές και τις δυνάμεις μας.

Από το βουνό που σύμφωνα με τον μύθο ανδρώθηκε ο αγγελιοφόρος των θεών Ερμής, στείλαμε ένα δυνατό μήνυμα: Είμαστε αποφασισμένοι να ανατρέψουμε τα σχέδια για την περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή που απειλεί την περιοχή μας.

Η άστοχη χωροθέτηση ανεμογεννητριών στην προστατευόμενη περιοχή της Ζήρειας θα την μετατρέψει σε έναν τόπο βιομηχανικής παραγωγής, με συνέπεια την:
– μη αναστρέψιμη καταστροφή του τοπίου και του φυσικού οικοσυστήματος του βουνού μας
– μη αναστρέψιμο πλήγμα στην προσπάθεια ανάπτυξης του αειφόρου τουρισμού στην ορεινή περιοχή μας και στην τοπική οικονομία.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί καθώς αυτή η διαμαρτυρία δεν είναι παρά η πρώτη μιας μακράς αλυσίδας δράσεων και επαφών, όπου θα ξανασυναντηθούμε ακόμα περισσότεροι μεχρί να καταστήσουμε σαφές πως:

Δεν θα επιτρέψουμε βιομηχανικές εγκαταστάσεις αιολικών εργοστασίων σε παρθένες περιοχές μεγάλης οικολογικής και οικονομικής σημασίας, όπως η Ζήρεια.

Σε αυτόν τον αγώνα η στήριξη όλων των πολιτών και θεσμικών υπευθύνων, των κινημάτων και της κοινωνίας των πολιτών είναι πλέον αναμφίβολη και απαραίτητη.

Η ΖΗΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ
ΟΧΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ!