Τε. Φεβ 1st, 2023

Διπλωματικός μαραθώνιος της Αθήνας – Στο Κάιρο την Κυριακή ο Ν. Δένδιας

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κόρινθο, το Σάββατο 17 Απριλίου 2021. (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Συνάντηση με τον προσωρινό πρόεδρο του συμβουλίου της Λιβύης είχε σήμερα ο υπ. Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ο οποίος αύριο μεταβαίνει στο Κάιρο ενώ τις επόμενες ημέρες, στη Σαουδική Αραβία.

Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Κατερίνα Φρύσσα, ήταν μια συνάντηση συνέχεια της επιτυχημένης συνάντησης και των συνομιλιών που είχε ο πρωθυπουργός με τον κ. Μένφι.  Αύριο ο κ. Δενδιας θα βρεθεί στο Κάιρο όπου και θα έχει εφ’ όλης της ύλης συνομιλίες με τον Αιγύπτιο ομόλογό του για τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή της Αν. Μεσογείου και ιδιαίτερα στη Λιβύη ενώ θα τον ενημερώσει και για την επίσκεψή του στην Τουρκία. Την ερχόμενη Τρίτη ο υπ. Εξωτερικών θα βρεθεί στη Σαουδική Αραβία. Νωρίτερα, ο Νίκος Δένδιας θα ενημερώσει τους υπουργούς Εξωτερικών στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες.

Μετά το πέρας της συνάντησης με τον κ. Μένφι ο Νίκος Δένδιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ήταν μια ευκαιρία που (ο Πρόεδρος Menfi) βρισκόταν στην Αθήνα και μάλιστα για να χτίσουμε μετά από την εξαιρετικά καλή συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος Menfi με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου.

Όπως ξέρετε, χθες ήμουν στην Κύπρο, στην τετραμερή με τα ΗΑΕ, το Ισραήλ και την Κύπρο. Αύριο στο Κάιρο, την Τρίτη στη Σαουδική Αραβία, τη Δευτέρα έχουμε Συμβούλιο Υπουργών. Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ασκεί μια κινητική και δραστήρια εξωτερική πολιτική. Εγώ υπηρετώ αυτή την πολιτική σε απόλυτη συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Καλό Σαββατοκύριακο, σας ευχαριστώ πολύ».

Το στίγμα της Αθήνας είναι ότι επιθυμεί ενίσχυση των διμερών σχέσεων, αλλά κυρίως ειρήνη και ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή με βασικό γνώμονα και παρονομαστή τον σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.

Πηγή: ΕΡΤ

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Κορινθία, Πελοπόννησο και την Ελλάδα στο Korinthostv.gr