Τε. Οκτ 4th, 2023

Δωρεάν διόδια σε Ρίο Αντίρριο, Εγνατία Οδό και Ιονία Οδό μέχρι τη Δευτέρα

Κοινοποίηση ειδήσεων

Δωρεάν θα γίνεται η διέλευση των οχημάτων από τα διόδια στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, στην Εγνατία Οδό και στη διασταύρωση με Ιονία Οδό, από σήμερα Παρασκευή (9.9.2023) έως και την ερχόμενη Δευτέρα στις 06:00 το πρωί.

Τα διόδια θα είναι δωρεάν μετά από εντολή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα και του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, Νίκου Ταχιάου, ώστε να περιοριστεί το κόστος μετακίνησης στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, στην Εγνατία Οδό και στη διασταύρωση με Ιονία Οδό.

Υπενθυμίζεται ότι έχει κλείσει η Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης και ο Αυτοκινητόδρομος Π.Α.Θ.Ε. λόγω της πλημμύρας που έχει προκαλέσει το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel από τη Θεσσαλία, «κόβοντας» τους δρόμους στα δύο.

Η εναλλακτική διαδρομή των πολιτών που θέλουν να φύγουν από τις περιοχές της Θεσσαλίας προς την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη θα κοστίζει περισσότερο, γι’ αυτό και η διέλευση από τα διόδια των παραπάνω αυτοκινητοδρόμων θα γίνεται δωρεάν.

Σημειώνεται ότι το κόστος για την ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. αναλαμβάνει το Δημόσιο, δυνάμει της Σύμβασης Παραχώρησης, ενώ θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση εάν απαιτηθεί τυχόν παράταση του έκτακτου αυτού μέτρου.

Τέλος, η παραχωρησιούχος εταιρία οφείλει να διατηρεί αναλυτική καταγραφή των διελεύσεων.