Κυ. Αυγ 14th, 2022

Εγκαινιάστηκε το κολυμβητήριο Άργους

Κοινοποίηση ειδήσεων

Με οικοδεσπότη τον Δήμαρχο Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο έγιναν σήμερα το απόγευμα τα εγκαίνια του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Άργους από τον Μητροπολίτη Αργολίδας κ.κ. Νεκτάριο.

Το σύγχρονο κλειστό δημοτικό κολυμβητήριο στόχο έχει να αποτελέσει μια βιώσιμη επένδυση και να λειτουργεί 12 μήνες το χρόνο.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.722.305 Το κτίριο είναι εμβαδού 1.397,04 τ.μ. έχει κλειστή δεξαμενή Κολύμβησης διαστάσεων 25,03 x 16.00 μ. και βάθος 2.00 μ. και μια δεξαμενή εκμάθησης διαστάσεων 8,00 x 5,00 μ. και βάθος από 0,30μ. έως 1,00μ. καθώς και κερκίδες 115 θέσεων.

Το κλειστό κολυμβητήριο του Άργους διαθέτει αποδυτήρια ανδρών, γυναικών και παιδιών, γραφείο διοίκησης, ιατρείο, αποθήκη οργάνων – εξοπλισμού, κυλικείο, WC, χώρο ειδών καθαριότητας – αποθήκη.

Περιμετρικά του κτιρίου έχουν προβλεφθεί ζώνες πρασίνου, παιδική χαρά, χώροι περιπάτου και υπαίθριοι χώροι στάθμευσης συνολικών θέσεων 26 για οχήματα και 5 θέσεων για μηχανοκίνητα.

Την τελετή των εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, .

Παρόντες επίσης ο Βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης, ο Βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Δημήτρης Σχοινοχωρίτης και Γιάννης Μαντζούνης, οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Άργους Μυκηνών Τάσσος Χειβιδόπουλος και Γιώργος Πανοβράκος καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στον χαιρετισμό του, συνεχάρη την δημοτική Αρχή και τόνισε ότι είναι σημαντικό να υλοποιούνται τέτοιου είδους έργα που αγκαλιάζουν τη νεολαία και παράλληλα συμβάλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής του πληθυσμού της περιοχής.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανήλθε σε 1.722.305 ευρώ και η χρηματοδότηση προήλθε από την ΣΑΤΑ του Δήμου Αργους – Μυκηνών.