Σα. Απρ 1st, 2023

Εθελοντική Αιμοδοσία στο Ξυλόκαστρο

Κοινοποίηση ειδήσεων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΔΩΡΗΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΩΜΑΤΟΣ
ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ».

Έκπληκτοι οι οδηγοί των Ι.Χ. που διέσχιζαν τις απογευματινές ώρες την οδό Αγ. Βλασίου στο Ξυλόκαστρο από τη μεγαλειώδη συνάντηση των Νέων της πόλης μας που ήρθαν μαζικά να προσφέρουν ζωή από τη ζωή τους, για τον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο. Ο αριθμός των Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών ανήλθε σήμερα στους 10. Στιγμές συγκίνησης και μεγάλης χαράς διακατέχει όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας. Διαπιστώσαμε για ακόμα μία φορά πως το δέντρο της ζωής που φυτέψαμε πριν 34 χρόνια, έχει ριζώσει καλά και τα κλωνάρια του είναι ισχυρά και δεν πρόκειται να σπάσουν ποτέ.
Οι Αντιδήμαρχοι κύριοι Λόντος και Αποστολόπουλος καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κολοτούρος θυμήθηκαν περασμένες εποχές που οι αιμοδοσίες μας κατακλύζονταν από Νέους εκείνης της εποχής.
Αγαπητοί συμπολίτες, το Ξυλόκαστρο είναι παρόν σε αυτή τη περίοδο που η χώρα μας όπως και άλλες χώρες έχουν τεράστιες ελλείψεις αίματος. Η προσφορά των Ξυλοκαστρινών είναι μία σημαντική προσφορά που βοηθάει την Εθνική Δεξαμενή να ξανασυμπληρώσει τις χαμένες μονάδες αίματος. Μονάδες που χάθηκαν την τελευταία περίοδο από το φόβο και την άγνοια των συμπατριωτών μας. Είναι αδιανόητο να πιστεύει κανείς πως προσφέροντας το αίμα του κινδυνεύει να προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Η αυστηρή τήρηση των κανόνων όπως έχουν οριστεί από τον οργανισμό Δημόσιας Υγείας εξασφαλίζουν την ασφάλεια όλων μας.
Το αίμα δεν είναι βιομηχανικό προϊόν, δεν πουλιέται και δεν αγοράζεται. Κάθε ένας ξεχωριστά και όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε ζωή και ελπίδα σε όσους το έχουν ανάγκη. Είμαστε υπερήφανοι που εκπροσωπούμε όλους εσάς. Η συνολική προσφορά μας ξεπέρασε τις 112 μονάδες αίματος.
Τέλος ευχαριστούμε την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου και το στελεχιακό της δυναμικό.
#ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Με εκτίμηση,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
Η Γενική Γραμματέας

Χρήστος Εμμ. Πρωτόπαπας Φωτεινή Γεωργ. Παπακωνσταντίνου

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Κορινθία, Πελοπόννησο και την Ελλάδα στο Korinthostv.gr