Δε. Ιούν 27th, 2022

Ενέργειες του δήμου Ναυπλίου για τα αδέσποτα ζώα

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο Δήμος Ναυπλίου, τηρώντας πάντα τους κανόνες για την ευζωία και την προστασία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ενημερώνει για τις ενέργειες της επιτροπής, η οποία και έχει συσταθεί για τον λόγο αυτό.

Από τις αρχές Μαρτίου σε συνεργασία με την συμβεβλημένη κτηνίατρο, έχουν πραγματοποιηθεί ογδόντα πέντε στειρώσεις, έχουν σημανθεί διακόσια δέκα ζώα συντροφιάς, έχουν εμβολιαστεί εκατό και έχουν εξεταστεί και νοσηλευτεί δεκάδες άλλα.

Ακόμα, με την άψογη συνεργασία της Ζωοφιλικής Ένωσης Ναυπλίου, υπάλληλοι του Δήμου με τον υπεύθυνο για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Λέντζο, έχουν προχωρήσει στην μεταφορά σε διάφορα μέρη της Ελλάδας για υιοθεσία , ογδόντα τεσσάρων ζώων συντροφιάς.

Επίσης , κατά την διάρκεια της καραντίνας που προκάλεσε η πανδημία του Κορωνοϊού, ο Δήμος διέθεσε σε φιλόζωους της περιοχής, περισσότερα από χίλια πεντακόσια κιλά ζωοτροφής.

«Η βοήθεια των δημοτών μας, αφού δικά τους είναι τα χρήματα με τα οποία πραγματοποιεί ο Δήμος μας όλες αυτές τις ενέργειες, των εθελοντών και όλων αυτών που βοηθούν χωρίς να φαίνονται, είναι πάρα πολύ σημαντική για να μπορέσει να συνεχιστεί το πρόγραμμα του Δήμου για την προστασία και την ευζωία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς…» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Ναυπλίου .