Πα. Ιούν 14th, 2024

Ενημέρωση της ΑΕΔΙΚ για την βλάβη στη γέφυρα της Ποσειδωνίας (video-φωτό)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η Ανώνυμος Εταιρεία Διώρυγας Κορίνθου ενημερώνει ότι σήμερα το απόγευμα 14.10.2023 και περί ώρας 17.00, κατά την διαδικασία της βύθισης της γέφυρας Ποσειδωνίας, προκλήθηκε μηχανολογική βλάβη στον ηλεκτροκινητήρα σε ένα από τα βαρούλκα ανύψωσης.

Από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο σημείο το συνεργείο της Τεχνικής Υπηρεσίας και επιχειρεί την αποκατάσταση της βλάβης.

Εκτιμάται έως τα μεσάνυκτα θα έχει αποκατασταθεί η βύθιση της γέφυρας, ώστε να δοθεί ο δίαυλος στην ναυσιπλοΐα και στην συνέχεια να αξιολογηθεί η βλάβη και να εκτιμηθεί εκ νέου ο χρόνος επαναλειτουργίας της και διάθεσης στους χρήστες.

Διευκρινίζουμε ότι η συγκεκριμένη βλάβη προκαλείται μόνο κατά την διαδικασία της βύθισης με κλειστές μπάρες και απαγόρευση της κυκλοφορίας και σε καμία περίπτωση σε κατάστασης ηρεμίας και κυκλοφορίας οχημάτων.

Η Εταιρεία ευχαριστεί εκ των προτέρων θερμά τους χρήστες της γέφυρας και τους κατοίκους της περιοχής για την κατανόησή τους και τους διαβεβαιώνει ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την όσο το δυνατό συντομότερη αποκατάσταση της βλάβης.