Πα. Μαρ 24th, 2023

Ενημερωτική καμπάνια του δήμου Σικυωνίων με θέμα την αντισεισμική συμπεριφορά (εικόνες)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Με αφορμή την συμπλήρωση 42 ετών από τον σεισμό των Αλκυονίδων – που έγινε στις 24 Φεβρουαρίου 1981 και άλλαξε για πάντα την αντισεισμική νομοθεσία και συμπεριφορά στην Ελλάδα – και στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης, που προβλέπει το έργο “Προσεισμικός Έλεγχος  Κτηρίων Δήμου Σικυωνίων” βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μεγάλη ενημερωτική καμπάνια στα σχολεία του Δήμου Σικυωνίων, με θέμα “Αντισεισμική Συμπεριφορά πριν και μετά τον σεισμό”.

Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, στο Κλειστό Γυμναστήριο Κιάτου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση αντισεισμικής συμπεριφοράς, με την συνδρομή του Διασωστικού Σώματος ΠΗΓΑΣΟΣ, τα μέλη του οποίου έχουν μεγάλη εμπειρία σε σεισμικά συμβάντα και στην αντιμετώπισή τους. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών για τις απαραίτητες προετοιμασίες και ενέργειες που πρέπει κάθε οικογένεια και κάθε σχολείο να κάνει για να διαχειριστεί με ψυχραιμία και ασφάλεια τον σεισμό όταν αυτός έρθει.

Την ενημέρωση στους μαθητές έκαναν οι έμπειροι διασώστες του ΠΗΓΑΣΟΥ, που αναφέρθηκαν στα απαραίτητα είδη που πρέπει κάθε οικογένεια να έχει σε σάκο έκτακτης ανάγκης, ενώ στο προαύλιο του Κλειστού στήθηκε σκηνή σεισμού, την οποία είχαν την ευκαιρία να μελετήσουν οι μαθητές.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, ο οποίος μίλησε στους μαθητές και τους εξήγησε ότι από τη στιγμή που ζούμε στην πλέον σεισμογενή χώρα της Ευρώπης και σε μία από τις πιο σεισμογενής του κόσμου, απαιτείται να μάθουμε να ζούμε με τους σεισμούς και να είμαστε μονίμως σε ετοιμότητα.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Κορινθία, Πελοπόννησο και την Ελλάδα στο Korinthostv.gr