Πα. Αυγ 19th, 2022

Εντυπωσιακό βίντεο: Κομάντος του Λιμενικού σώζουν πλοίο από πειρατεία στον Θερμαϊκό (εικόνες – video)

Κοινοποίηση ειδήσεων
This image has an empty alt attribute; its file name is 21-05-30_220234_WonderFox_Photo_GIF_001_(1).gif

Θύμα πειρατείας έπεσε ένα ρυμουλκό πλοίο στον Θερμαϊκό κόλπο, στη Θεσσαλονίκη. Το πλοίο κατελήφθη από έναν τρομοκράτη, ωστόσο χάρη στην επέμβαση του Λιμενικού Σώματος, έγινε ανακατάληψη του πλοίου.

Αυτό ήταν το σενάριο της επίδειξης που πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής στη Νέα Παραλία από άνδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.


Το ρυμουλκό πλοίο, το οποίο «έπεσε στα χέρια τρομοκράτη», βρισκόταν ανοιχτά του Θερμαϊκου. Με ταυτόχρονη επιχείρηση από αέρος και θαλασσής, οι άνδρες της ΜΥΑ προσέγγισαν το υπό κατάληψη πλοίο και κατάφεραν να δώσουν τέλος στην «πειρατεία».

Η εντυπωσιακή επίδειξη στην οποία έγινε υπό την παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος μετά το τέλος της επίδειξης απέδωσε τα εύσημα στα στελέχη του Λιμενικού.

«Αισθανόμαστε όλοι ασφαλείς όταν έχουμε τέτοια στελέχη στο Λιμενικό Σώμα», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο κ. Πλακιωτάκης αμέσως μετά το τέλος της επίδειξης.

«Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τον κόσμο πως το Λιμενικό Σώμα είναι απολύτως έτοιμο να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση», διαμήνυσε από την πλευρά του ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης.

Πηγή: thestival.gr