Δε. Ιούν 5th, 2023

Εξαμίλια: Η κάμερα του VICE στο πρώτο εργοστάσιο παραγωγής φαρμακευτικών προϊόντων κάνναβης

Κοινοποίηση ειδήσεων

Το VICE ερευνά την αναδυόμενη αγορά της βιομηχανία της κάνναβης στην Ελλάδα, που εκτός από επενδυτικό ενδιαφέρον, έχει και οφέλη στην αντιμετώπιση πολλών ασθενειών.

Παραγωγοί κάνναβης, γιατροί, ασθενείς αλλά και πολιτικοί μιλούν για την φαρμακευτική, οικονομική και κοινωνική αξία του φυτού. Η κάμερα του VICE μπήκε στο πρώτο εργοστάσιο παραγωγής φαρμακευτικών προϊόντων κάνναβης στα Εξαμίλια Κορίνθου και κατέγραψε όλα τα στάδια παραγωγής, από την καλλιέργεια στα θερμοκήπια μέχρι την μεταποίηση του φυτού σε φάρμακο. Ο διευθύνων σύμβουλος του εργοστασίου, Νίκος Μπέης, μίλησε για την επένδυση και τα προϊόντα που θα κυκλοφορήσουν το επόμενο διάστημα στα ιδιωτικά φαρμακεία.

Δείτε εδώ την εκπομπή: Η Βιομηχανία της Κάνναβης

Η δημοσιογράφος του VICE, Κατερίνα Φάκα συνάντησε τον παραγωγό βιομηχανικής κάνναβης Κωνσταντίνο Σύρο ο οποίος μοιράστηκε όλα τα μυστικά της καλλιέργειας αυτού του «παρεξηγημένου» φυτού. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και ο πρώην Σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Καρανίκας μίλησαν για την προσωπική τους κόντρα που κατέληξε σε στενή φιλία και εξήγησαν γιατί η κάνναβη αποτελεί ένα κερδοφόρο επενδυτικό project για τη χώρα μας.

Η χρήση της κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς αφορά φυσικά και την επιστημονική κοινότητα. Τον Δεκέμβριο του 2022 συστάθηκε η Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Κανναβινοειδών. Το VICE συνάντησε την Πρόεδρο της εταιρίας, ιατρό αναισθησιολόγο Χρυσούλα Καραναστάση η οποία ανέλυσε για ποιους λόγους και πότε θα συνταγογραφείται η κάνναβη. Πολλοί είναι οι ασθενείς που αναζητούσαν επί χρόνια φαρμακευτικά προϊόντα κάνναβης στο διαδίκτυο καθώς απαγορευόταν η κυκλοφορία τους στην Ελλάδα. Το VICE συνομίλησε με τον Μιχάλη Τιγκιρίδη που εδώ και 17 χρόνια πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας και έψαχνε τρόπους για να καταπολεμήσει τα συμπτώματα της ασθένειάς του.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Κορινθία, Πελοπόννησο και την Ελλάδα στο Korinthostv.gr