Τε. Μάι 22nd, 2024

Εξιχνιάστηκαν δέκα περιπτώσεις απάτης και απόπειρες απατών στη Μεσσηνία

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθη ένα άτομο 

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμορία, απάτη και απόπειρες απατών και ναρκωτικά, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, -10- περιπτώσεις απάτης και αποπειρών απατών.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες (23.8.2023) στην Καλαμάτα, από τους ανωτέρω αστυνομικούς, συνελήφθη 60χρονη αλλοδαπή. 

Σε βάρος της σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμορία, απάτη και απόπειρες απατών καθώς και ναρκωτικά, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς της. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία, εξαπατούσαν ανυποψίαστους πολίτες, παραθέτοντάς τους ψευδή στοιχεία ως αληθή.

Συγκεκριμένα, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά  με τα υποψήφια θύματά τους προσποιούμενους τους ιατρούς και με το πρόσχημα ότι συγγενικά τους πρόσωπα είχαν εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό τους, απαιτούσαν χρηματικά ποσά ή τιμαλφή για την κάλυψη εξόδων νοσηλείας τους.  

Χθες (23.8.2023) το απόγευμα, οι δράστες προσποιούμενοι τους ιατρούς επικοινώνησαν με ημεδαπή και με το πρόσχημα τραυματισμού συγγενικού της προσώπου, απαίτησαν χρήματα για τα έξοδα νοσηλείας του, ακολούθως να τα συγκεντρώσει σε νάιλον τσάντα και να τα πετάξει από το μπαλκόνι της οικίας της. 

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση την οικία της παθούσας, όπου διαπιστώθηκε η 60χρονη να μεταβαίνει στην οικία και να παραλαμβάνει την τσάντα. 

Οι αστυνομικοί την ακινητοποίησαν και την συνέλαβαν, ενώ στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν η ανωτέρω νάιλον τσάντα, το χρηματικό ποσό των -1.500- ευρώ, -10- ναρκωτικά δισκία και ιδιόχειρες σημειώσεις. 

Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 22 έως και την 23 Αυγούστου του 2023, είχαν διαπράξει ακόμη -9- περιπτώσεις αποπειρών απατών.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας για την ταυτοποίηση των συνεργών της ανωτέρω και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.