Πε. Ιούν 13th, 2024

Εξιχνιάστηκαν επτά περιπτώσεις κλοπών στην Αργολίδα

Κοινοποίηση ειδήσεων

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, επτά (7) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες (4.6.2022) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αργολίδας, δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 31 και 35 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 29.5.2022 έως την 4.6.2022, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ναυπλίου, διέπραξαν συνολικά πέντε (5) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, καθώς και δύο (2) απόπειρες κλοπής.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρήματα, φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, τσάντα, ρολόγια, και κοσμήματα, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -7.700- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους, ενώ μέρος των αφαιρεθέντων βρέθηκαν και αποδόθηκαν.

Τέλος, στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και -2- κινητά τηλέφωνα, ενώ κατασχέθηκαν και -2- ποδήλατα ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.