Πα. Ιούν 21st, 2024

Εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα κλοπής στην Κορινθία

Κοινοποίηση ειδήσεων

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, πέντε (5) περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα αυτής, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες (3.5.2022) το πρωί, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 19 και 21 ετών, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για κλοπή και απόπειρα αυτής, ενώ αυτή περιλαμβάνει ακόμη έναν ανήλικο ημεδαπό.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από τον Μάρτιο έως και τον Απρίλιο του 2022, στους Αγίους Θεοδώρους, στα Εξαμίλια και σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων Κορινθίας, είχαν διαπράξει συνολικά τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών σε αγροκτήματα ημεδαπών, όπου αφαίρεσαν, ηλεκτρικά μοτέρ, μεταλλικά αντικείμενα και καλώδια, καθώς και μία (1) απόπειρα κλοπής σε οικία.

Τέλος, κατασχέθηκε όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων, ενώ στο εσωτερικό του βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.