Πα. Ιούλ 19th, 2024

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπών στη Μεσσηνία

Κοινοποίηση ειδήσεων

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπών στη Μεσσηνία.

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν τρία άτομα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, κλοπής και της νομοθεσίας για τα όπλα, η οποία περιλαμβάνει ακόμα δύο άτομα.

Από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά το ποσό των -27.000- ευρώ.

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Τριφυλίας και Μεσσήνης Μεσσηνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν σήμερα (10.11.2021) και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας με την συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 35 και 36 ετών, αντίστοιχα και μία (1) 36χρονη ημεδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, κλοπής και της νομοθεσίας για τα όπλα, η οποία περιλαμβάνει ακόμα δύο (2) ημεδαπούς, ηλικίας 19 και 34 ετών, αντίστοιχα, που αναζητούνται.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 24.10.2021 έως και την 9.11.2021, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Τριφυλίας και Μεσσήνης Μεσσηνίας, διέπραξαν συνολικά τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες.

Επιπλέον, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -1- περίστροφο, -18- κυνηγετικά φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των -640- ευρώ, ως προερχόμενο από τέλεση αξιόποινων πράξεων, καθώς και όχημα,  ως μέσο τέλεσης αυτών.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει, μεταξύ άλλων, χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές και είδη ρουχισμού, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά το ποσό των -27.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.