Πε. Ιούν 13th, 2024

Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών στην Αρκαδία – Συνελήφθησαν τρεις ανήλικοι

Κοινοποίηση ειδήσεων

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών, στην Τρίπολη και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες (19.7.2019) το απόγευμα, στην
Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, τρεις (3) ανήλικοι ημεδαποί.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και κλοπή, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν (1) ανήλικο ημεδαπό.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, εξακριβώθηκε ότι όλοι οι παραπάνω ανήλικοι, είχαν συστήσει συμμορία, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.

Όπως προέκυψε, οι ανωτέρω ανήλικοι, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά,
κατά το χρονικό διάστημα από την 17 έως την 18.7.2019, διέπραξαν συνολικά δύο (2) περιπτώσεις κλοπών σε όχημα ημεδαπού και από τσάντα ημεδαπού, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας, καθώς και μία (1) περίπτωση κλοπής σε κατάστημα ημεδαπής, στην Τρίπολη Αρκαδίας, από τις οποίες αφαίρεσαν χρήματα.

Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται ακόμη τέσσερις (4) ημεδαποί, τρείς (3) γυναίκες ηλικίας 35, 41 και 46 ετών, καθώς και ένας (1) 46χρονος άνδρας, γονείς των ανηλίκων, για παραμέληση της εποπτείας τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών
Τρίπολης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους, σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.