Τρ. Μάι 28th, 2024

Εξόρμηση ΣΑΟΟ στην Παναγία των Βράχων στην Νεμέα

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων (ΣΑΟΟ) και ο Φυσιολατρικός Όμιλος των Αθηνών Ρ.Ο.ΜΠ.Α συνδιοργανώνουν εξόρμηση στην περιοχή της Νεμέας, με αρχαιολογικό, ιστορικό, πολιτιστικό και πεζοπορικό – ορειβατικό περιεχόμενο, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022.

Αρχικά, θα γίνει επίσκεψη με το λεωφορείο την ιστορική Παναγία των Βράχων και στο εντυπωσιακό αυτό μνημείο.

Στη συνέχεια θα γίνει κατάβαση έως τη μονή Αγίου Αθανασίου, από όπου θα ξεκινήσει η ανάβαση στην, άγνωστη εν πολλοίς, Καστροπολιτεία του Πολυφέγγους, “υψόμετρο 631 μ.”, που αναφέρεται πρώτη φορά στη γαλλική παραλλαγή του Χρονικού του Μορέως με το όνομα Poliphant.Το κάστρο βρίσκεται 3 χλμ δυτικά της Αρχαίας Νεμέας και ελέγχει την δυτική οδό σύνδεσης Κορίνθου – Άργους και το δρόμο Κορίνθου – Δυτικής Πελοποννήσου μέσω Νεμέας. Έχει δε οπτική επαφή με τις οχυρές θέσεις, δυτικά στο όρος Φαρμακά, βόρεια με τον πύργο Ευαγγελίστριας και βορειοδυτικά με την Τιτάνη και την Γονούσα.

Το όνομα Πολυφέγγους διατηρήθηκε στην ονομασία του βουνού και στην ομώνυμη εκκλησιαστική Επισκοπή. Στην κορυφή του όρους βρίσκεται μικρό οχυρό καθώς επίσης εντοπίζονται θεμέλια κτισμάτων.

Η επιστροφή θα γίνει από τα ίδια. Πρόκειται για εύκολη πορεία διάρκειας περίπου 4 ωρών, με υψομετρική διαφορά 300 μέτρων περίπου.
Κατά την επιστροφή θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Νεμέας, εφόσον υπάρχει διαθέσιμος χρόνος και ο χώρος είναι ανοικτός στο κοινό.

Αναχώρηση λεωφορείου, Κυριακή 18/12/2022 και ώρα 08.00 π.μ., από την πλατεία Κολοκοτρώνη, Τρίπολη.

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του ΣΑΟΟ, Β. Δεκάζου 9-11, τηλ.: 2710231480, email: saootrip@gmail.com. www.saoo.gr