Πε. Σεπ 28th, 2023

Επέκταση της ηλεκτροκίνησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η επέκταση της ηλεκτροκίνησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δρομολογείται με αποφάσεις που έλαβε η Οικονομική της Επιτροπή στη συνεδρίασή της, σήμερα Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, στην Τρίπολη.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή ενέκρινε την προμήθεια 4 επιπλέον σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων για τις Περιφερειακές Ενότητες, όπως επίσης και την προμήθεια ενός επιπλέον ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Μεταξύ άλλων αποφάσεων, εξ άλλου, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε  την προκήρυξη διαγωνισμών που αφορούν, αφ’ ενός την αποκατάσταση βατότητας οδικών αξόνων στην Αρκαδία και αφ’ ετέρου τους καθαρισμούς και την βελτίωση της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας.

Έχει τοποθετηθεί απέναντι από τα ΚΤΕΛ στον Ισθμό Κορίνθου.

Στην εγκατάσταση του πρώτου κοινόχρηστου σταθμού φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στον Ισθμό προχώρησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, πιστή στις δεσμεύσεις της για την προώθηση των καλών πρακτικών της βιώσιμης αστικής μετακίνησης. Η υιοθέτηση πρακτικών που μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στην πόλη, να κάνουν την καθημερινότητά μας πιο άνετη και να ενισχύσουν την προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι ουτοπία.