Τρ. Αυγ 9th, 2022

Επίκεντρο του ενδιαφέροντος η Πελοπόννησος στην 85η ΔΕΘ (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων
This image has an empty alt attribute; its file name is 21-05-30_220234_WonderFox_Photo_GIF_001_(1).gif
This image has an empty alt attribute; its file name is 21-09-04_21954_PROTYPH_1.jpg

Στα παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε πλάνα και δηλώσεις από τη συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης τις δηλώσεις του Παναγιώτη Νίκα και αντιπεριφερειαρχών, αναφορικά με τα πολλαπλά οφέλη που αποκόμισε και συνεχίζει να αποκομίζει η Πελοπόννησος.

“Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΘ για το γεγονός ότι έδωσαν τη δυνατότητα στην Περιφέρειά μας να έχει μία προβολή εδώ στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα, η οποία δεν έχει προηγούμενο. Καταβάλαμε κάθε προσπάθεια, ώστε η παρουσία μας να είναι του επιπέδου που αρμόζει σε μια τέτοια μεγάλη εκδήλωση και νομίζω ότι αποσπάσαμε τα συγχαρητήρια από τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς και όλους όσοι έχουν επισκεφθεί μέχρι τώρα την έκθεση, η οποία είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια και προβάλλει τον Αγώνα της περιοχής μας, όπου άναψε η φλόγα της Επανάστασης.

Τα αποτελέσματα της παρουσίας μας εδώ θεωρώ ότι θα φανούν πάρα πολύ σύντομα. Ιδιαίτερα έχουμε συμφωνήσει με τη ΔΕΘ να γίνει στη Μεγαλόπολη κάτι πολύ σημαντικό, να είναι μια αντένα της Διεθνούς Εκθεσης, με ταμπέλα της ΔΕΘ στη Μεγαλόπολη. Θα είναι αυτό μια πολύ μεγάλη συμβολή στην πολιτεία η οποία για 60 χρόνια μας έδωσε ρεύμα, υφιστάμενη το περιβαλλοντικό βάρος, τις περιβαλλοντικές συνέπειες.

Πριν από λίγο συνεννοήθηκα με μεγάλο στέλεχος του ΟΣΕ για να αρχίσει η διαδικασία της μελέτης επαναλειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής από Ανδρίτσα μέχρι Καλαμάτα. Θα κατέβουν πολύ σύντομα εκεί και είναι και κάποια άλλα πράγματα για τα οποία καταλήξαμε σε κάποιες άλλες αποφάσεις, τις οποίες θα ανακοινώσουμε εν καιρώ.

Θα διαπιστώσατε και εσείς την αλήθεια των όσων σας λέγω και από τους λόγους του πρωθυπουργού, αλλά και όσων επισκέφθηκαν το κεντρικό μας περίπτερο. Εχουμε διπλή παρουσία εδώ, και σε εμπορικό και στο επίπεδο των 200 χρόνων.

Να ευχαριστήσω, επίσης, τα στελέχη της Περιφέρειας -είναι περί τους 20 ανθρώπους εδώ, πολίτες και υπάλληλοι-, όπως επίσης και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Βορείου Ελλάδος για την πολύ μεγάλη προβολή που έχουν κάνει στην Περιφέρειά μας σε όλη τη Βόρειο Ελλάδα, και προφανώς τα στελέχη και τους δημοσιογράφους των κεντρικών μέσων ενημέρωσης. Για εσάς, τι να πω, αγωνίζεστε και προβάλλετε το έργο μας κάθε μέρα. Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου προς εσάς, τα δικά μας, τα πελοποννησιακά μέσα ενημέρωσης που είσαστε πάντοτε δίπλα μας και προβάλλετε ένα έργο για το οποίο αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις”.

Η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου: “Είμαι πολύ ευχαριστημένη με την παρουσία μας εδώ στη Θεσσαλονίκη, στην 85η ΔΕΘ. Η Περιφέρεια έχει ένα πολύ σημαντικό περίπτερο, που προβάλλει τα 200 χρόνια από τον Αγώνα του ‘21, των προγόνων μας. Κι έχουμε και το εμπορικό μας κομμάτι, όπου δείχνουμε την εξαγωγική Πελοπόννησο, τα προϊόντα που συσκευάζονται κι εξάγονται στο εξωτερικό. Είμαστε ευχαριστημένοι με την επισκεψιμότητα μέχρι τώρα και αναμένουμε πολύ περισσότερο κόσμο”.

Ο αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Οικονομίας Βασίλης Καπέλιος: “Νομίζω ότι έχει γίνει πάρα πολύ ωραία δουλειά, έχει εντυπωσιακά περίπτερα. Πέρασε πάρα πολύς κόσμος και νομίζω ότι αναδεικνύονται η ιστορική και ευρύτερα η αξία της περιοχή μας, τα προϊόντα της, κι αυτό είναι πολύ ευχάριστο. Ο κ. περιφερειάρχης έχει κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια με όλο του το επιτελείο. Κι όλοι εμείς βοηθάμε όσο μπορούμε και νομίζω ότι πάμε πάρα πολύ καλά”.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος: “Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει μια πολύ σημαντική παρουσία, τη σημαντικότερη από όλες τις Περιφέρειες της χώρας στην 85η ΔΕΘ. Το μήνυμα είναι μια εξωστρεφής Περιφέρεια, μια Περιφέρεια που αναπτύσσει την παραγωγή της, τον τουρισμό της, και καλεί όλους να την επισκεφθούν. Τον τόπο που ξεκίνησε η Επανάσταση κι έγιναν όλες οι διεργασίες για την πολιτική διαμόρφωση του ελληνικού έθνους. Εναν τόπο που έχει να προσφέρει πολλά μέσω της ελληνικής – μεσογειακής διατροφής και μέσω όλων των ιστορικών τόπων που μπορεί να επισκεφθεί κάποιος”.

Ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης: “Νομίζω ότι η παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη ΔΕΘ είναι πραγματικά αντάξια των προσδοκιών μας και των στόχων που μπήκαν από τον περιφερειάρχη και την περιφερειακή αρχή. Με αυτό εδώ το εμβληματικό περίπτερο και με άλλα δύο περίπτερα, η Θεσσαλονίκη γέμισε Πελοπόννησο. Νομίζω ότι δεν είναι μόνο δική μας αίσθηση, αλλά και αίσθηση όσων επισκέφθηκαν το συγκεκριμένο περίπτερο. Ακόμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός που εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα”.

Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος δήλωσε: “Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την εξαιρετική παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην 85η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Ηταν μια ολοκληρωμένη από κάθε άποψη παρουσίαση της ιστορίας μας, του πολιτισμού μας, του τουρισμού μας και των προϊόντων όλων των νομών της περιφέρειας. Ιδιαίτερα το περίπτερο για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης κέρδισε τις εντυπώσεις και τις καλύτερες κριτικές από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την πρόεδρο της Επιτροπής για τα 200 χρόνια Γιάννα Αγγελοπούλου, υπουργών και σημαντικών προσωπικοτήτων που την επισκέφθηκαν. Επίσης παράλληλα με την προβολή των τουριστικών προϊόντος της περιοχής μας αλλά και των προϊόντων της πελοποννησιακής γης, η καλή συνεργασία μας με τα 5 Επιμελητήρια έδωσε ένα άριστο αποτέλεσμα και πρέπει σε κάθε περίπτωση η προσπάθεια να συνεχιστεί το επόμενο διάστημα”.