Σα. Απρ 13th, 2024

Επίσκεψη Κόρκα – Βυτινιώτη στην Ιερά Μονή Παναγίας Βράχων Νεμέας

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σημαντική επίσκεψη παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κορινθίας κ.κ. Διονυσίου πραγματοποίησαν την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κα Αθηνά Κόρκα και ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Αργολίδας – Κορινθίας κ. Χάρης Βυτινιώτης στην Ιερά Μονή Παναγίας Βράχων Νεμέας. Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Νεμέας κ. Κ. Φρούσιος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Θανάσης Καρκώνης, ο κ. Σιδηρόπουλος και η κα Αγρέβη ως εκπροσώπους της εφορίας Αρχαιοτήτων Κορινθίας. 

Σκοπός της συνάντησης ήταν η αναβάθμιση του Ιστορικού αυτού μνημείου στο οποίο έγιναν παρεμβάσεις από το ΕΣΠΑ 2007-2013. Στο έργο παλαιότερα δεν συμπεριελήφθη η αποκατάσταση στο Αρχονταρίκι. Μετά τις ανάλογες μελέτες υπάρχει η πρόθεση να στερεωθεί και να αναδειχτεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με τους προαναφερθέντες φορείς. 

Νωρίτερα είχε προηγηθεί συνάντηση εργασίας στο Δημαρχείο Νεμέας με το Δήμαρχο Νεμέας κ. Κ. Φρούσιο σχετικά με τα έργα όπου πρόκειται να εκτελεσθούν σε σχέση με τη Περιφέρεια Πελοποννήσου όπως: 

  • Η κατασκευή αποδυτήριων στο Στάδιο της Αρχαίας Νεμέας(εν όψει της Νεμεάδας)
  • Ο κόμβος προς τον Αρχαιολογικό χώρο και Στάδιο της Αρχαίας Νεμέας με προϋπολογισμό 361.000€.
  • Το έργο «Άρση επικινδυνότητας κατολισθήσεων» από τον αυτοκινητόδρομο στην έξοδο προς Αρχαία Νεμέα με προϋπολογισμό 295.000€.
  • Τα οδικά έργα τα ενταγμένα και εγκεκριμένα ήδη, Κούτσι- Στιμάγκα, Νεμέα- Ψάρι – Σκοτεινή, βελτίωση και συντήρηση του δρόμου Νεμέα – Κρυονέρι στο Παλαιό Επαρχιακό δρόμο και τη μελέτη του μεγάλου έργου Νεμέα- Φράγμα Ασωπού (παραποτάμιου) – Κιάτο

Τέλος οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες ενημερώθηκαν για:

  • Τα αρδευτικά έργα του Δήμου καθώς και την αγροτική οδοποιία.
  • Την ανάπλαση του κεντρικού δρόμου της πόλης της Νεμέας (οδός Δερβενάκια).
  • Τις προτάσεις για Έργα Πολιτισμού που μπορούν να ενταθούν στα επικείμενα προγράμματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.