Κυ. Ιούλ 3rd, 2022

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Συνάντηση Ι. Βαρδακαστάνη με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα

Κοινοποίηση ειδήσεων

Αντιπροσωπεία της ΕΣΑμεΑ με επικεφαλής τον πρόεδρό της Ιωάννη Βαρδακαστάνη και τους Ν. Καραλή, πρόεδρο Περ. Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου, στελέχη του Σωματείου ΑμεΑ Ν. Αρκαδίας και το στέλεχος της ΕΣΑμεΑ Ευαγ. Καλλιμάνη, είχαν συνάντηση την Πέμπτη 23 Ιουλίου με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα στην Τρίπολη. Συζητήθηκαν πολλά θέματα που αφορά στα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους.

Η ΕΣΑμεΑ εξέφρασε την ικανοποίησή της που μία από τις πρώτες ενέργειες του περιφερειάρχη ήταν η αποκατάσταση της προσβασιμότητας στο κτίριο της Περιφέρειας.

Ο κ. Βαρδακαστάνης έθεσε το αίτημα να δημιουργηθεί Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Πελοποννήσου υπό την ευθύνη και την εποπτεία της Περιφέρειας, στο οποίο να ενταχθούν τα ΚΕΦΙΑΠ (πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) καθώς και το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων, αποσπώμενα από τα νοσοκομεία. Αυτό αποτελεί πάγια θέση της ΕΣΑμεΑ και του αναπηρικού κινήματος στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς τα ζητήματα των ατόμων με αναπηρία πρέπει να αντιμετωπίζονται από κοινωνική και πολιτική και όχι από ιατρική σκοπιά.

Στη συνάντηση συζήτησαν ακόμη για την Πελοπόννησο ως φιλική προς τα άτομα με αναπηρία, ντόπιους και τουρίστες και τονίστηκε ότι προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να αναζητηθούν πόροι από τα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΣΠΑ, το τρέχον και το μελλοντικό.

Ο κ. Βαρδακαστάνης αναφέρθηκε στην ανάγκη για δομές στήριξης ατόμων με βαριά αναπηρία και επεσήμανε ότι είναι πολύ σημαντική η προκήρυξη της Περιφέρειας για 17 Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στην Πελοπόννησο.

Η συνάντηση διεξήχθη σε θερμό κλίμα και συμφωνήθηκε η περαιτέρω στενή συνεργασία με την ΕΣΑμεΑ και την Περιφ. Ομοσπονδία ΑμεΑ Πελοποννήσου.

Ο περιφερειάρχης από την πλευρά του τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η στόχευση της υπ’ αυτόν περιφερειακής αρχής είναι να δίνεται δυνατότητα πρόσβασης των ΑμεΑ σε όλα τα κτήρια της Περιφέρειας -στόχος που, όπως είπε, έχει ήδη αρχίσει να υλοποιείται.

Τώρα μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις στο χώρο της Αναπηρίας στην ιστοσελίδα της Ε.Σ.Α.μεΑ.: www.esaea.gr ή www.esamea.gr.