Σα. Σεπ 23rd, 2023

Ζητήματα του πρωτογενή τομέα τέθηκαν κατά την επίσκεψη στη Βυτίνα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης

Κοινοποίηση ειδήσεων

Την Βυτίνα επισκέφθηκε την Παρασκευή 19 Ιουνίου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, οποίος είχε συναντήσεις με στελέχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Γορτυνίας και εκπροσώπους φορέων της περιοχής.

Την Περιφέρεια, ειδικότερα, εκπροσώπησαν ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Μανώλης Σκαντζός, ενώ παρέστη και ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα αποδήμων, Κώστας Βλάσης.

Ο αντιπεριφερειάρχης έθεσε στον υπουργό το θέμα της αξιοποίησης του Τριανταφυλλίδειου Κληροδοτήματος, με αναφορά στον πρωτογενή τομέα και την ταυτόχρονη ανάπτυξη της περιοχής.

Παρουσία του δημάρχου Στάθη Κούλη και άλλων αυτοδιοικητικών, ετέθησαν ακόμη τα θέματα των δικτύων του ταμιευτήρα της Τάκας και των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ στους αγρότες της Περιφέρειας που έχουν πληγεί από τις καιρικές συνθήκες των προηγούμενων μηνών.

Στη συνάντηση, επικράτησε θετικό κλίμα όσον αφορά τη συνεργασία μεταξύ του υπουργείου, της Περιφέρειας και του δήμου, ενώ συμφωνήθηκε να υπάρξει και νέα συνάντηση εργασίας για τα συγκεκριμένα ζητήματα.