Δε. Ιούν 17th, 2024

«Η ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ» του 1821- Ξεκινά την Παρασκευή το Επιστημονικό συνέδριο

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο ρόλος της Κορινθίας στην επανάσταση του 1821 είναι το αντικείμενο που πραγματεύεται το επιστημονικό συνέδριο που διοργανώνουν ο Δήμος Κορινθίων  και η Εταιρεία Κορίνθιων Συγγραφέων το τριήμερο 27-28-29 Μαΐου 2022 στο δημοτικό θέατρο Κορίνθου. Το συνέδριο περιλαμβάνει6 επιστημονικές συνεδρίες στις οποίες μετέχουν ως ομιλητές 25 ερευνητές – καθηγητές πανεπιστημίων, εκπροσωπούνται 8 πανεπιστήμια της χώρας ενώ ως εισηγητές παρίστανται και εκπροσωπούν την εταιρία Κορίνθιων συγγραφέων  9 μέλη της.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος και οι κ.κ Μπάρτζης και Μαυραγάνης από την Εταιρεία Κορίνθιων συγγραφέων εν όψει της έναρξης του συνεδρίου την προσεχή Παρασκευή στις 18:30 το απόγευμα, παρέθεσαν το μεσημέρι συνέντευξη τύπου σημειώνοντας την αξία υλοποίησης του συνεδρίου και προσκαλώντας τους πολίτες σε δια ζώσης παρακολούθηση των εργασιών του αλλά και σε διαδικτυακή είτε απλή θέαση είτε συμμετοχή (οι εργασίες θα μεταδοθούν διαδικτυακά από τοκανάλι του δήμου Κορινθίων στο YouTubeκαι τις σελίδες του δήμου Κορινθίων και της Εταιρείας Κορίνθιων Συγγραφέων στο Facebook)

«Πριν από 2 χρόνια έκανα λόγο για το ιστορικό γεγονός της Κορίνθου ως πρώτης πρωτεύουσας της νεότερης Ελλάδας εγκαινιάζοντας μάλιστα εκδηλώσεις για την ανάδειξη και εδραίωση του. Μια από αυτές τις εκδηλώσεις – ενέργειες ήταν η συγγραφή ενός βιβλίου που πρόσφατα παρουσιάσαμε και το οποίο συνέγραψε ο κ.Σωτήρης Κοκκωνάκης με την συνεργασία της Εταιρείας Κορίνθιων Συγγραφέων. Πολλοί Κορίνθιοι δεν γνώριζαν τα ιστορικά γεγονότα εκείνης της περιόδου. Η δεύτερη ενέργεια ήταν η υλοποίηση αυτού του επιστημονικού συνεδρίου το οποίο θα ρίξει φως σε όλα τα γεγονότα που αφορούν στον ρόλο της Κορινθίας στην Ελληνική Επανάσταση. Αποτελεί πνευματική παρακαταθήκη το συνέδριο αυτό για τις επόμενες γενιές και όλοι μας θα πρέπει να το παρακολουθήσουμε» ανέφερε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος στην εισήγηση του.

«Στόχος μας είναι να μελετηθούν και να αναδειχθούν όψεις, αιχμές και γεγονότα της ελληνικής επανάστασης στην Κορινθία. Το συνέδριο που ξεκινά την Παρασκευή είναι καθαρά επιστημονικό και θα προσφέρει σημαντικό υλικό προς μελέτη και αξιοποίηση με τα συμπεράσματά του» σημείωσε ο Πρόεδρος της Εταιρείας Κορίνθιων Συγγραφέων κ.Γιάννης Μπάρτζης.

Ο κ. Μαυραγάνης από την πλευρά του ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Κορινθίων κ.Βασίλη Νανόπουλο για την αρωγή του και κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν στις εργασίες του συνεδρίου.

Ο χώρος διεξαγωγής του συνεδρίου έχει διακοσμηθεί με φωτογραφίες κορινθιακών τοπόσημων και μνημείων, που συνδέονται με ιστορικά γεγονότα της Επανάστασης του 1821.