Πε. Ιούν 20th, 2024

Η λέξη ”Σπάρτη” στις πληροφοριακές πινακίδες του δρόμου που διαχειρίζεται η ”Ολυμπία Οδός”

Κοινοποίηση ειδήσεων

Προ ημερών η ”Ολυμπία Οδός”, προέβη σε εργασίες τροποποίησης στις πληροφοριακές πινακίδες, με τους αναγραφόμενους προορισμούς, σε σημεία πέριξ του ανισόπεδου κόμβου, εξόδου προς την Τρίπολη και στις δύο κατευθύνσεις.

Ειδικότερα:

Στην κατεύθυνση «Αθήνα – Κόρινθος – Πάτρα», σε τρεις υφιστάμενες πινακίδες, αναγράφηκε η Σπάρτη.

Η πρώτη βρίσκεται, 1250 μέτρα, προ του κόμβου εξόδου για τον αυτοκινητόδρομο «Μορέας».

Η δεύτερη, 650 μέτρα και η τρίτη πινακίδα, λίγα μέτρα προ της εξόδου.

Στις δύο πρώτες πινακίδες, έγινε αντικατάσταση της αναγραφής «Τρίπολη» που προϋπήρχε και στην τρίτη πινακίδα, προστέθηκε η Σπάρτη στους προϋπάρχοντες προορισμούς «Άργος» και «Ναύπλιο».

ΟΕΒΕΛ

Αντίστοιχα, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, έγινε η παρέμβαση – τροποποίηση και στις πινακίδες της αντίθετης κατεύθυνσης «Πάτρα – Κόρινθος – Αθήνα», όπου η πρώτη βρίσκεται 1100 μέτρα προς του κόμβου εξόδου για τον αυτοκινητόδρομο «Μορέας», η δεύτερη 750 μέτρα και η τρίτη πινακίδα λίγα μέτρα προς της εξόδου.

Με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία των Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Λακωνίας, δηλώνει, ότι (…) με την παρέμβαση στο σημείο αυτό αποκαθίσταται η – συνεχιζόμενη για δεκαετίες – αδικία και αγνόηση εις βάρος της Σπάρτης, η οποία, πέρα των τυπικών χαρακτηριστικών του νόμου ως πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας που είναι, διαθέτει και άλλα υπέρτατα – αναγόμενα στο ένδοξο και παγκοσμίως γνωστό παρελθόν της – χαρακτηριστικά, τα οποία καθιστούσαν αναγκαία την αναγραφή της στις πληροφοριακές πινακίδες εισόδου στην Πελοπόννησο, ενός οδικού δικτύου στρατηγικής σημασίας, που συνδέει τρεις Περιφέρειες και την πρωτεύουσα της χώρας με τη σημαντικότερη πύλη της Ελλάδας προς την Ευρώπη, το λιμάνι της Πάτρας.

Επιπλέον, είναι βέβαιο ότι η μη αναγραφή της Σπάρτης στο συγκεκριμένο κόμβο του αυτοκινητοδρόμου, συνιστούσε ελλιπή ενημέρωση, αβεβαιότατα σε πολλούς οδηγούς που είχαν ως προορισμό τη Σπάρτη και τη Λακωνία και δημιουργούσε σύγχυση (…).

ΟΕΒΕΛ

Η Ομοσπονδία, γνωστοποιεί, ότι θα συνεχίσει τις ενέργειες διεκδίκησης για να μπει η λέξη ”Σπάρτη” και στον δρόμο που διαχειρίζεται ο ”Μορέας”.

Λέει τα εξής η Ομοσπονδία: (…) Δεν είναι δυνατόν η Σπάρτη σε ένα δρόμο 80 περίπου χιλιομέτρων να αναγράφεται μια μόνο φορά (στο ύψος της Τ.Κ. Σολωμού) (…).

Και καταλήγει η επιστολή της Ομοσπονδίας ως εξής:

(…) Επίσης διεκδικούμε στις δύο εξόδους του αυτοκινητόδρομου «Μορέας» προς τη Λακωνία, ήτοι στην έξοδο της Τρίπολης προς την Εθνική Οδό Τρίπολης – Σπάρτης και στην έξοδο του Λεύκτρου, στις πληροφοριακές πινακίδες, πέραν της Σπάρτης, να αναγράφονται το Γύθειο, ο Μυστράς και η Μονεμβάσια, όπως στην έξοδο της Στέρνας, πέραν του «Άργους» και του «Ναυπλίου», αναγράφονται οι Μυκήνες και το Άστρος”.