Τρ. Μάι 21st, 2024

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΛΟΥΤΡΑ ΩΡΑΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ -ΑΛΜΥΡΗ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Την Κυριακή 28 Αυγούστου αντιπροσωπεία της «Πράσινης Πόλης» επισκέφτηκε την δημοτική ενότητα Σαρωνικού και πιο συγκεκριμένα τα Λουτρά Ωραίας Ελένης και την Αλμυρη  με σκοπό να συνομιλήσει με τους κατοίκους και να ενημερώσει για το πρόγραμμά της .

Η συνάντηση με τους κατοίκους των δύο Δ.Δ ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική και γίναμε αποδέκτες ιδιαίτερα θετικών σχολίων και προτροπών να συνεχίσουμε  και να εντείνουμε τις προσπάθειές μας και τις καινοτόμες λύσεις που προτείνουμε.

Παραθέτουμε τις προτάσεις μας , όπως αυτές μοιράστηκαν στους κατοίκους

Η Δημοτική ενότητα Σαρωνικού περιλαμβάνει τα Αθίκια-Γαλατάκι-Αγ.Ιωάννης-Κατακάλι-Λουτρά Ωραίας Ελένης-Αλμυρή-Ρειτό

          Η Πράσινη Πόλη προτείνει και  προσπαθεί για τα εξής:

 1. Τουριστική ανάδειξη της περιοχής με αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών που θα περιλαμβάνει τρία σημαντικά τοπόσημα της περιοχής:  Τον αρχαιολογικό χώρο του αρχαίου λιμανιού των Κεγχραιών, την ιαματική πηγή των Λουτρών της ωραίας Ελένης και τον υδροβιότοπο του Κοκκωσίου ( διεκδίκηση να περιέλθει στον Δήμο βάσει του 117/15 απόφασηΤΑΙΠΕΔ ( ΕΤΑΔ).
 2. Με την ολοκλήρωση των γενικών και ειδικών πολεοδομικών σχεδίων θα προβλέπονται για την περιοχή χώροι αθλητισμού(κλειστό γυμναστήριο) και κέντρο  πολιτισμού, χώροι στάθμευσης, ενοποίηση παραλιακού μετώπου (από Λουτρά  Ωραίας Ελένης μέχρι Αλμυρή ) με ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους πολίτες, διεύρυνση υπαρχόντων δρόμων και κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.
 3. Ειδικότερα θα προβλέπονται ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ  ιδιαίτερα επί της Επιδαύρου,διαβάσεις πεζών, πεζόδρομοι,ποδηλατόδρομοι οδοί ήπιας κυκλοφορίας και θέσεις στάθμευσης με αγορά οικοπέδων(Δημοτικά  Parking)προς εξυπηρέτηση των επισκεπτών και των καταστημάτων.
 4. Ύδρευση με ποιοτικό νερό όλο το χρόνο και βελτίωση δικτύου καθώς και κατασκευή υδατοδεξαμενών για άρδευση.
 5. Διαχείριση απορριμμάτων με τοποθέτηση νέων κάδων  όλων των τύπων και συγκομιδή ογκωδών.
 6. Βελτίωση οδοποιίας στους κύριους δρόμους, αγροτική οδοποιία  και ονοματοθεσία με αρίθμηση.
 7. Δημοτικό σχολείο Αλμυρής: Ενεργειακή και αισθητική αναβάθμιση του κτηρίου και διαμόρφωση προαύλιου χώρου,σκίαστρα,δενδροφυτεύσεις και εξοπλισμός με σύγχρονες τεχνολογίες.
 8. Ολοκλήρωση του δρόμου Αγ.Ανδρέα.
 9. Ανεύρεση χώρου για πλατεία δίπλα στον Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου στο Ρειτό.
 10. Αποχέτευση: Με την ολοκλήρωση της μελέτης άμεση κατασκευή δικτύου.
 11. Καταγραφή χώρων αθλητισμού και αναβάθμιση τους με σύγχρονες προδιαγραφές και ανεύρεση νέων χώρων για αθλητικές εγκαταστάσεις στην ευρύτερη περιοχή.
 12. Κατασκευή κρουνών νερού επί του υπάρχοντος δικτύου για πυρόσβεση με ταυτόχρονη τοποθέτηση κανονιών νερού για πρόληψη πυρκαγιών.
 13. Επανάχρηση παλαιού σχολείου στο Ρειτό για κέντρο διαχείρισης και εξοπλισμού ομάδων πυρόσβεσης. Διερεύνηση για αξιοποίηση νερού υπάρχουσας γεώτρησης για άρδευση και κατασκευή υδατοδεξαμενής.
 14. Αθίκια : Κατασκευή αθλητικής εγκατάστασης σε νέο χώρο κατάλληλο και κατόπιν υπόδειξης των τοπικών συλλόγων που να προβλέπεται και από το Γ.Π.Σ. κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου και αναβάθμιση του υπάρχοντος, αγροτική οδοποιία και διάνοιξη δρόμων για την εξυπηρέτηση των δημοτών σύμφωνα με το πολεοδομικό σχέδιο. Μελέτη για επέκταση πεζοδρόμησης του κέντρου γύρω από την εκκλησία και κυκλοφοριακή ρύθμιση. Δημιουργία μεγάλη παιδικής χαράς και αμφιθεάτρου υπαίθριου στο χώρο του σχολείου. 
 15. Λύση στο χρόνιο πρόβλημα των αδέσποτων βάσει του προγράμματός μας.